Mainos

Yhdysvalloissa senaatti ei sulattanut Obamacaren korvaamista ilman vaihtoehtoa

Yhdysvalloissa senaatti on hylännyt lakiesityksen, jolla olisi kumottu Obamacare ilman tietoa korvaavasta terveydenhuoltojärjestelmästä. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Esitystä vastustivat senaatin kaikki demokraatit ja seitsemän republikaania. Äänet jakaantuivat siis 55–45 paikallista aikaa keskiviikkona käydyssä äänestyksessä.

Äänestetyssä esityksessä Obamacare oli tarkoitus korvata kahden vuoden siirtymäajan jälkeen.

Senaatti aloitti keskustelun Obamacaren kumoamisesta tiistaina sen jälkeen, kun senaatti äänesti keskustelun aloittamisen puolesta. Äänet jakaantuivat äänestyksessä tasan, ja varapresidentti Mike Pencen ääni ratkaisi tilanteen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hyväksi.

Myöhemmin tiistaina senaattorit kaatoivat esityksen, jolla Obamacare olisi kumottu kokonaan. Se oli odotettua, sillä Trumpin hallinnolla ei ole esittää sellaista kokonaisuutta, joka korvaisi nyt voimassa olevan lakipaketin kokonaan.

Seuraavaksi riisuttu esitys?

New York Times -lehden mukaan senaatin republikaanit yrittävät mahdollisesti seuraavaksi saada läpi esityksen, joka kumoaisi ainoastaan joitakin osia Obamacaresta.

Lehden mukaan riisutullakin esityksellä olisi merkittäviä vaikutuksia maan terveydenhuoltojärjestelmään.

Tarkoituksena ei kuitenkaan olisi varsinaisesti toteuttaa esitystä vaan saada neuvottelut jatkumaan. Jos republikaanisenaattorit pääsisivät esityksestä sopuun, se voisi pitää hengissä republikaanien pyrkimyksen päästä Obamacaresta eroon kokonaan.

– Meidän pitäisi nyt senaatissa keksiä, mikä pienin yhteinen nimittäjä on – mikä tuo meille 50 ääntä, jotta voimme siirtyä eteenpäin terveydenhuoltoa uudistavassa lainsäädännössä, sanoi republikaanipoliitikko Tom Price CNBC:lle.

Republikaaneilla on 100-paikkaisessa senaatissa vain niukka enemmistö 52 edustajallaan. Jos äänet menevät tasan, varapresidentti Pencen ääni voi ratkaista äänestyksen republikaanien eduksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.