Me Naiset: Maria Ohisalo tekee 15-tuntista työpäivää – paljastaa, kuinka onnistuu rentoutumaan kriisin keskellä

Näin Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – MTV vieraili tiesululla yöaikaan 6:05
Sisäministeri Maria Ohisalo seurasi yöllä Uudenmaan eristystä Hyvinkäällä

Sisäministeri Maria Ohisalo paljastaa Me Naiset -lehden haastattelussa, miten saa siirrettyä hetkeksi ajatuksensa muualle, kun työpäivät venyvät jopa 15-tuntisiksi.

Ministerit tekevät pitkää työpäivää, mutta maailmalla jylläävä koronaviruspandemia on tiennyt sisäministerille ja vihreiden puheenjohtajalle Maria Ohisalolle paikoin jopa vielä normaalia enemmän venymistä työn takia.

35-vuotias Ohisalo kertoo Me Naiset-lehden tuoreessa haastattelussa, että työpäivät ovat pahimmillaan 15-tuntisia. Yhtä pitkiä päiviä oli myös aiemmin, mutta nyt työtä täytyy tehdä myös aamuyöllä ja viikonloppuisin.

Ohisalo paljastaa haastattelussa turvautuvansa aina samaan kikkaan, kun kaipaa rentoutumishetkeä kriisin keskellä: Hän sulkee silmänsä ja ajattelee Japania.

– Olen kerran päässyt käymään Japanissa ja rakastuin maahan täysin, sen erikoisuuteen, ristiriitoihin ja vastakohtiin, Ohisalo kertoo.

– Arjen piilopaikkani on päästä hetkeksi japanilaiseen zeniin ajatuksissani.

Ohisalo kertoo Me Naisille, että kiireisessä elämässä jaksamaan auttaa myös hyvä parisuhde. Ministeri avioitui vuodenvaihteessa pitkäaikaisen puolisonsa Miika Johanssonin kanssa.

– Me ollaan oltu jo aika pitkään yhdessä, eli mikään ei oikeastaan ole muuttunut, Ohisalo kertoi tuolloin avioelämän ensimetreistä MTV Uutisille tammikuussa Helene-elokuvan ensi-illassa.

– Kävimme jo häämatkalla Lapissa, ministeri kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat