Ex-uutisankkuri Aino Huilajan parisuhde alkoi voimaan paremmin, kun pari muutti pakettiautoon: "Ei sielläkään mennyt koko aikaa smoothisti"

Pakettiautolla ympäri Eurooppaa – toimittaja Aino Huilajan matkakokemukset kansien väliin 9:17
Katso videolta Aino Huilajan haastattelu!

Ex-uutisankkuri Aino Huilaja kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa tuoreista kuulumisistaan. 

MTV Uutisten uutisankkuri Aino Huilaja irtisanoutui työstään vuonna 2019. Huilaja päätti, että oli aika hypätä kohti tuntematonta ja kokea elämässä jotain uutta.

Huilaja muutti miehensä, ohjaaja-kuvaaja Jerry Ylkäsen kanssa pakettiautoon, jolla he reissasivat ympäri Eurooppaa. Koronapandemian myötä he muuttivat myöhemmin pohjoiseen erämökkiin.

Nyt Huilaja on kirjoittanut kirjan seikkailuistaan. Freelancer-toimittaja kertoo kokemuksistaan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Minulle oli vaikeinta se päätös. Itse mietin sitä parikin vuotta. Kun päätös oli tehty. Aika meni nopeasti eteenpäin. Päätös oli vaikein, Huilaja kertoo. 

Uusi elämä mökissä ja pakettiautossa vaikutti myös parisuhteeseen positiivisesti.

–Parisuhde on mennyt parempaan suuntaan. Olimme ennen todella kiireisiä ja uraorientoituja. Molemmat oli kiireisiä ja elämä oli hirveen aikataulutettua.

Ahtaassa pakettiautossa elämisessä oli myös haasteita.

–Ei sielläkään kaikki mennyt koko ajan smoothisti Kaiken kaikkiaan se paransi meidän parisuhdetta.

Väsymys, alakulo ja kyynisyys

Huiljaja työskenteli ulkomaantoimittajana ja sittemmin uutisankkurina kolmentoista vuoden ajan. Pitkään hän rakasti työtään. 

Keväällä 2019 työ ja elämä olivat kuitenkin edenneet siihen pisteeseen, että hän haki ammattiapua. 

– Väsymys, alakulo ja kyynisyys, niillä sanoilla hän kuvailee tunteitaan vanhan työnsä viimeisinä aikoina 

– Olin myöntänyt itselleni, että kaipasin elämääni suurempaa muutosta, kuin uskalsin edes ääneen sanoa, hän kuvailee tilannetta kirjassaan.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat