Mainos

Me Naiset: Esikoistaan odottava Jaana Pelkonen avoimena äitinsä kuolemasta: "En enää itke joka päivä"

Kansanedustaja Jaana Pelkonen odottaa esikoistaan. Hän kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, että tulokkaan on määrä syntyä ensi helmikuussa. 

Kansanedustaja Jaana Pelkonen täyttää ensi tammikuussa 40 vuotta. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, helmikuussa on uuden juhlan aika, kun Pelkonen synnyttää esikoisensa. 

Pelkonen kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, ettei hän aio pitää pitkää äitiyslomaa. 

– Olen aina ajatellut, että lapsia tulee, kun on tullakseen. Oma odotukseni ajoittuu juuri kuntavaalien alle, mutta uskon, että asioilla on tapana järjestyä. Vaikka toivon palaavani nopeasti töihin tiedostan kyllä asioiden tärkeysjärjestyksen. Aion mennä päivä kerrallaan ja lapsen ehdoilla. 

Pelkosen oma äiti menehtyi kaksi vuotta sitten joulun tienoolla. Hän toteaa haastattelussa, että vaikka aika on auttanut surusta toipumiseen, äiti on mielessä yhä joka päivä. 

– Minulla on edelleen suuri ikävä äitiä, mutta enää en itke joka päivä. 

Suru on muuttanut muotoaan: siitä on tullut aaltoliikettä. Välillä on parempia kausia, sitten taas aikoja, joina ikävä nousee vahvemmin pintaan. Nyt joulu tuo muistot mieleen, Pelkonen kertoo haastattelussa. 

Pelkonen on kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja. Hän edusti itsenäisyyspäivänä 6.12. perinteisesti Linnan juhlissa. Pelkonen oli yksi illan säkenöivimpiä kaunottaria Teemu Muurimäen suunnittelemassa iltapuvussaan. 

Katso alta Pelkosen haastattelu Linnan juhlista. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lähde: Me Naiset

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja