Kansanedustajan työt jättävä Jaana Pelkonen: "Olen joutunut miettimään, pitääkö päätökseni"

4:01
Katso video! Kansanedustajan työt jättävä Jaana Pelkonen kertoi pohtineensa jatkoa uudestaan!

Kansanedustajan uran jättävä Jaana Pelkonen säteili upeana Kultainen Venla -gaalassa.

Kansanedustaja ja juontaja Jaana Pelkonen saapui Kultainen Venla -gaalan punaiselle matolle upeassa hopeisessa iltapuvussa. Kansanedustajan työt 12 vuoden jälkeen jättävä Pelkonen kertoi joutuneensa pohtimaan uudemman kerran mahdollista ehdokkuuttaan tulevissa eduskuntavaaleissa.

– Tein päätöksen jo joitain vuosia sitten, mutta sen jälkeen maailmassa on tapahtunut paljon asioita, kuten koronakriisi ja Venäjän brutaali tuhoamissota Ukrainassa. Tottakai olen joutunut miettimään, että pitääkö päätökseni, Pelkonen sanoo.

Hän kertoo olevansa erittäin kiitollinen kuluneista vuosista ja iloinen siitä, että on saanut tehdä 12 vuotta töitä eduskunnassa.

– Uskon, että jos jonain päivänä haluan uudelleen pyrkiä kansanedustajaksi, niin se, että tarkastelee asioita hieman eri näkökulmasta, tekee hyvää. Tämä on syy päätökseeni, Pelkonen kertoo.

Pian työnsä jättävä kansanedustaja odottaa tulevia haasteita innokkaana, mutta samalla hiukan epätietoisena.  Tämä on ensimmäinen kerta, kun hänellä ei ole suurempia suunnitelmia tulevaisuudelle.

– En oikeasti tiedä. Minulla on tiettyjä haaveita, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon, eli kaikki on auki, Hän nauraa.

Teemu Muurimäen hopeiseen luomukseen pukeutunut Pelkonen on juontanut lukuisia televisio-ohjelmia ja listaa ikimuistoisimmaksi työkseen Helsingin Euroviisut vuodelta 2007.

– Koen, että se on juontajaurani kohokohta, että sai tavallaan edustaa Suomea maailmalle. Se oli hieno kevät, Pelkonen muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja