McLaren-pomo vaikeni täysin Kimi Räikkösestä – myös kysymys Stoffel Vandoornen jatkosta närästi

Ennen Itävallan F1-viikonloppua levinneet huhut Kimi Räikkösen mahdollisista neuvotteluista McLaren-tallin kanssa eivät juuri saaneet tallipomo Eric Boullierilta vastakaikua.

Jutun videolla Kimi Räikkösen vastauksia median uteluihin torstain lehdistötilaisuudessa.

Uutistoimisto Press Association kertoi F1-sirkuksen siirryttyä Itävaltaan, että McLaren harkitsee vakavissaan Räikkösen palkkaamista ensi kauden kuskikseen, jos Fernando Alonso päättää häipyä tiimistä kesken sopimuksen.

Räikkönen on puolestaan Italian mediassa esitettyjen väitteiden mukaan jäämässä ilman jatkosopimusta Ferrarin kanssa. Hän heitti torstain lehdistötilaisuudessa utelut vitsailuksi todeten puhuneensa McLarenin kanssa – ajaessaan tiimissä vuoteen 2006 asti.

McLarenin kuljettajapolitiikasta vastaava ratatoimintojen johtaja Eric Boullier työskenteli Räikkösen kanssa yhdessä Lotuksella vuosina 2012 ja 2013. Ranskalaispomo ei kuitenkaan lähde mukaan huhujen ruokkimiseen.

– Olemme varmaankin tyytyväisiä nykyiseen kuskikokoonpanoomme. Ykkösprioriteettimme on yhä jatkaa töitä Fernandon kanssa, joten en kommentoi tähän tämän enempää, Boullier pyöritteli Sky Sportsin mukaan.

Onko Vandoorne valmis ykköskuskin saappaisiin?

Alonso on tehnyt kauden aikana selvää jälkeä nuoresta tallikaveristaan Stoffel Vandoornesta. Kaksinkertainen maailmanmestari on vienyt kauden aika-ajot nimiinsä puhtaasi 9-0 ja tuonut tiimille yli neljä kertaa enemmän MM-pisteitä.

Boullierin mukaan belgialainen on edelleen hyvällä tasolla verrattuna Alonsoon.

– Stoffel tekee hyvää työtä. Hän työskentelee erittäin kovaa, kehittyy hyvin ja on erittäin lähellä Fernandon suoritustasoa, ja me tiedämme, kuka Fernando on, hän huomauttaa.

– Toivomme vain, että hän jatkaa tällä tavalla, Boullier lisää.

Kun puhe kääntyy jälleen Alonson mahdolliseen lähtöön, Boullier ei halua spekuloida sillä, onko Vandoornesta johtamaan tiimiä, jos espanjalainen poistuu näyttämöltä.

– En kommentoi kysymyksiä, joissa on mukana sana ’jos’.

Lue myös:

    Uusimmat