Mainos

McLaren-pomo pelkää Mercedeksen dominanssin jatkuvan: "Suosikki seuraavat kolme vuotta"

Mercedes-tallin ylivalta F1-sarjassa voi jatkua vielä seuraavat kolme kautta, pelkää McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown.

Formulasarjan isompi sääntöremontti on tähdätty kauteen 2021, jolloin nykyiset V6-turbohybridit on tarkoitus uudistaa. Siihen asti Brown pelkää hallitsevan mestaritallin Mercedeksen voittoputken vain jatkuvan.

– Nykyisten sääntöjen ja kulutuksen puitteissa on sanottava, että he ovat suosikki voittamaan seuraavat kolme vuotta, Brown kommentoi motorsport.comille.

– Meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miltä kausi 2021 näyttää, mutta se on tehtävä nyt, koska mielestäni F1 on huomattavasti viihdyttävämpi ja arvokkaampi meille kaikille, jos meillä on neljä tai viisi tallia voittamassa kisoja ja mestaruuksia, Brown lisäsi.

Sääntöremontin läpiviennistä ei odoteta helppoa, mutta Brown toivoo sarjan omistajan Liberty Median, FIA:n ja tallien pääsevän sopuun muutoksista kauden puoliväliin mennessä.

– FIA:n ja Libertyn on toimittava äkkiä, jotta neuvottelut voidaan hoitaa niin nopeasti kuin mahdollista, koska niistä on luvassa myrskyisät. Mitä kauemmin ne kestävät, sitä rikkovammat ne myös ovat.

– Lisäksi mahdollisilta uusilta moottorivalmistajilta ja talleilta kuluu aikaa pari vuotta valmistautua täysin kautta 2021 varten, joten kello tikittää. Sopu olisi hyvä saavuttaa kauden puoliväliin tultaessa. Muussa tapauksessa tilanteesta kehittyy teknisesti haastava, Brown alleviivasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.