McLaren-lääkäri Hintsa: Kuumuus aiheuttaa hankaluuksia

Formula ykkösten kauden avauskilpailu ajetaan kaikella todennäköisyydellä todella kuumissa olosuhteissa Australian Melbournessa sunnuntaina.

McLarenin suomalaislääkärin Aki Hintsan mukaan kuumuus asettaa kovat vaatimukset kuljettajille. Erityisen tärkeäksi nousee nestetankkaus kilpailua ennen. Torstaina Melbournessa lämpömittari näytti 38 astetta klo 17 paikallista aikaa.

- Erittäin hankala kisa tulee olemaan jäämiehille, koska meidän pitää aloittaa nestetankkaus jo nyt torstaina sunnuntain kisaa varten. Ylitankkausta ei voi tehdä ja alitankkaus on vaarallista. Tosissaan täytyy olla kieli keskellä suuta tankkauksen suhteen, Hintsa sanoo MTV3:n Huomenta Suomelle.

Hintsan mukaan F1-kuljettajat tankkaavat normaaleja urheilujuomia, joihin on lisätty suolaa.

- Kuljettaja juovat erilaisia urheilujuomia, joita yleensäkin käytetään. Juomissa on kuitenkin usein suolapitoisuus (natriumpitoisuus) liian pieni, joten nyt kun on erikoiskuumat olosuhteet niihin täytyy lisätä natriumia, Hintsa sanoo.

Hintsan mukaan hän ja McLarenin suomalaiskuljettaja Heikki Kovalainen eivät hyödynnä yhteistä kieltä Lewis Hamiltonia vastaan.

- Jotain juttuja heitetään suomeksi Heikin kanssa. Mutta aina kun meillä on jokin todellinen asia, niin puhumme englantia Heikin kanssa Lewisin olessa paikalla, Hintsa sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat