McDonald'sin toimitusjohtajan väite: Laihtui 9 kiloa syömällä joka päivä Mäkkärissä

McDonald'sin toimitusjohtaja ei usko ketjunsa tuotteiden aiheuttavan lihomista. Päin vastoin, mies väittää itse laihtuneensa syömällä päivittäin pikaruokaravintolassa.

McDonald'silla on uusi ase kiihtyvässä pikaruokasodassa: hampurilaisketju aikoo tuoda useissa maissa markkinoille ranskalaisten korvikkeeksi lisukesalaattivaihtoehtoja ja hedelmiä. Näin pikaruokaketju pyrkii erottumaan markkinoilla edukseen ja vastaamaan myös terveysasiantuntijoiden kritiikkiin ruokien epäterveellisyydestä.

McDonald'sin toimitusjohtajana vuoden verran työskennellyt Don Thompson ei kuitenkaan myönnä, että pikaruokaketjun ruoat olisivat olleet alun perinkään epäterveellisiä. Thompson väitti ABC -uutiskanavalle syyskuun lopussa syöneensä itse joka päivä ketjunsa ravintoloissa ja pudottaneensa samalla painoa 9 kiloa.

– Jonain päivinä syö salaatin, toisina Big Macin. Joinan päivinä syön myös ranskalaisia, koska en pysty luopumaan niistä. Teen sitten hieman ekstraa kuntosalilla. Kaloreita tulee ja kaloreita kuluu. Homma täytyy vain pitää tasapainossa, Thompson muistuttaa.

Terveysasiantuntjoiden mukaan toimitusjohtaja Thompson on kuitenkin ennemmin poikkeus kuin sääntö. Suurimmalle osalle ihmisistä, ja erityisesti lapsille, päivittäinen roskaruokavalio aiheuttaa asiantuntijoiden mukaan laihtumisen sijaan nimenomaan vyötärön paisumista. Ylipaino-ongelma on vuosien varrella kasvanut Yhdysvalloissa, jossa yli kolmasosa väestöstä luokitellaan nykyään lihaviksi.

– Pikaruoka voi olla osa terveellistä ruokavaliota, kunhan sitä ei syö joka päivä. Ihminen tarvitsee ruokavalioonsa kuituja, vitamiineja ja mineraaleja, joita pikaruokapainoitteinen ruokavalio ei välttämättä tarjoa, ABC:n ravitsemus- ja terveystoimittaja David Zinczenko muistuttaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja