May ja Juncker tapaavat Lontoossa – "Tuskin on juurikaan substanssia"

Britannian pääministeri Theresa May ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaavat tänään Lontoossa. Tapaamiseen osallistuu myös Euroopan unionin brexit-neuvotteluja johtava Michel Barnier.

Juncker on jo kolmas EU:n nokkamies, joka saapuu Mayn puheille. Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani käväisi Downing Streetillä vajaa viikko sitten ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk alkukuusta.

May edustajan mukaan lukuisat tapaamiset EU:n johdon kanssa osoittavat, että Britannia lähtee neuvotteluihin "rakentavalla tavalla ja täynnä hyvää tahtoa".

– Tämän päivän kokouksessa tuskin on paljonkaan substanssia. Osapuolet kertaavat lähtökohtansa brexit-neuvotteluihin, arveli Hanbury Strategy -laitoksen edustaja Nina Schick.

Schickin mukaan EU:n jyrkkä neuvottelulinja voi vielä yllättää britit.

– Jos ajatellaan positiivisesti, Britannian odotuksia neuvotteluista voi pitää optimistisina. Huonoimmillaan kyse voi kuitenkin olla siitä, että Britanniassa ei lainkaan ymmärretä, mitä EU:ssa halutaan, Schick kiteytti.

EU-maiden johtajat kokoontuvat lauantaina hyväksymään suuntaviivat neuvotteluille. Itse neuvottelut alkavat vasta kesäkuussa, sen jälkeen kun Britanniassa on käyty ennenaikaiset parlamenttivaalit.  

Lue myös:

    Uusimmat