Mainos

May tapaa Junckerin ennen EU-huippukokousta

Britannian pääministeri Theresa May tapaa EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin tänään Brysselissä. Komission mukaan kyse on työillallisesta komissiossa.

Keskusteluihin on kutsuttu mukaan myös molempien puolten brexit-neuvottelijat. Komission mukaan tapaamisen asialista on eroneuvotteluita laajempi, ja tarkoituksena on käsitellä myös esimerkiksi maailmanpolitiikan kysymyksiä.

Päähuomio kohdistuu silti epäilyksettä brexitiin, sillä EU-johtajat arvioivat perjantaina huippukokouksessa brexit-neuvotteluiden edistymistä. Tahmeasti sujuneissa neuvotteluissa tuskin päästään vielä etenemään.

Illalliseen ladattu suuria odotuksia

EU:n pääneuvottelija Michel Barnier kertoi viime viikolla, ettei neuvotteluissa ole vielä edellytyksiä siirtyä seuraavaan vaiheeseen, koska ne ovat ajautuneet umpikujaan ratkaisevassa kysymyksessä rahasta.

Mayn ja Junckerin illalliseen on ladattu odotuksia myös siksi, että heidän tapaamisensa keväällä Lontoossa päättyi viileästi. Keväällä useat mediat kertoivat ikävästä tunnelmasta saatuaan vuodettuja tietoja tapaamisen kulisseista.

Muun muassa Frankfurter Allgemeinen mukaan Juncker oli todennut lähtiessään olevansa "kymmenen kertaa aiempaa skeptisempi".

"Tiikeriä tankkiin"

Britannian ulkoministeri Boris Johnson yritti vielä tänään vauhdittaa neuvotteluita mehevillä kielikuvilla ennen EU:n ulkoministerikokousta.

–  Laitetaan tiikeriä tankkiin ja keskustelut käyntiin, eikä anneta ruohon kasvaa jalkojemme alla. Me todella toivomme, että ystävämme ja partnerimme ottavat viestin ja aloitamme vakavat neuvottelut, Johnson sanoi Luxemburgissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.