Mainos

Cameron selittää brexitiä tiistaina – keskiviikkona EU-johtajat koolla ilman brittejä

Britannian eroprosessi EU:sta tulee näkyväksi jo ensi viikon EU-huippukokouksessa.

Eroava pääministeri David Cameron saa selittää tilannetta EU-johtajille tiistai-iltana, mutta jo seuraavana päivänä Britannian tuoli jää kokouksessa tyhjäksi.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk toteaa kutsukirjeessään, että muut 27 EU-maata käsittelevät tilannetta silloin keskenään. Muiden jäsenmaiden johtajat keskustelevat silloin epävirallisesti eroprosessista ja EU:n tulevaisuudesta.

– Britannian kansanäänestyksen negatiivinen lopputulos merkitsee, että meidän on varattava kokouksemme enimmäkseen sen poliittisten seuraamusten käsittelemiseen. Tarkoitukseni on varmistaa, että meillä on riittävästi tilaa keskustella sekä pääministeri Cameron kanssa ja myöhemmin erikseen 27 päämiehen kesken, Tusk perustelee.

EU-huippukokous käsittelee tiistaina myös EU:n ja Naton välistä yhteistyötä.

Tusk, EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, EU-parlamentin puhemies Martin Schulz ja unionin puheenjohtajamaan Hollannin pääministeri Mark Rutte antoivat aiemmin yhteisen lausunnon, jossa he kehottavat Britanniaa aloittamaan eroprosessin EU:sta mahdollisimman pian, koska odottelu lisää epävarmuutta.

Britannialla on virallisesti kaksi vuotta aikaa neuvotella EU-suhteensa uusiksi, mutta todellisuudessa sopimusneuvottelut saattavat viedä huomattavasti pidempään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.