Max Verstappenin tyly toiminta Lewis Hamiltonia kohtaan kuumensi tunteita – näin hän itse perustelee tekojaan

3:18
Lewis Hamilton palaa varikolta radalle ja osuu yhteen Max Verstappenin kanssa

Italian GP oli vasta toinen kerta tällä kaudella, kun molemmat mestarikandidaatit Max Verstappen ja Lewis Hamilton jäivät ilman pisteitä. Kävi tämän kauden mestaruustaistossa miten tahansa, kaksikon sunnuntaista yhteenottoa muistellaan varmasti vielä pitkään.

Verstappen ja Hamilton kolaroivat  26. kierroksen alkaessa Monzan radan ensimmäisessä shikaanissa. Verstappenin auto hyppäsi niin sanotun makkarakanttarin avittamana Hamiltonin auton päälle, ja hidastuksissa nähdyt kuvat osoittivat, että vain Halo-turvakaari pelasti Hamiltonin vakavammilta seuraamuksilta.

– Sen siitä saa, kun ei jätä riittävästi tilaa, Verstappen sanoi kirosanojen ryydittämänä Red Bullin tiimiradiossa.

Autosta noustuaan Verstappen lähti kävelemään suoraan kohti varikkoa eikä käynyt varmistamassa, että Hamilton oli kunnossa.

Verstappenin jääkylmää käytöstä on hämmästelty kautta lajipiirien. Monet ovat käyneet kuumana erityisesti siksi, että pari kuukautta sitten Silverstonessa Hamilton varmisti ensitöikseen Mercedeksen tiimiradiossa, että Verstappen on kunnossa, kun he olivat kolaroineet Copse-mutkassa.

Sunnuntain kisan jälkeisessä haastattelussa Verstappen perusteli omaa toimintaansa lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Tuollaisessa tilanteessa on parempi vain kävellä pois, että kaikki saavat rauhoittua. Olen varma, että juttelemme kyllä Lewisin kanssa.

Vertailut sunnuntaisen kolarin ja Silverstonessa sattuneen kolarin välillä eivät ole Verstappenin kannalta sikäli reiluja, että Silverstonessa vauhtia oli kolarihetkellä reilusti yli 200 kilometriä tunnissa, Monzassa "vain" noin 70 kilometriä tunnissa.

On myös erittäin mahdollista, ettei Verstappen edes tiennyt autosta noustessaan, miten tukalaan tilanteeseen Hamilton oli joutunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja