Ferrarin ja Red Bullin välillä roihahti kuuma huhu superkaupasta – Max Verstappenin pomo ”täysin rauhallinen” tähtikuskin tilanteesta

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei kanna huolta kultakimpaleensa Max Verstappenin jatkosta kasvattajatiimissään. Tuoreet huhut F1-varikolta ovat vieneet Verstappenia Ferrarille ja kertoneet Sebastian Vettelin olevan mahdollisesti palaamassa toiseen suuntaan Red Bullille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Huhu nousi esiin, kun vuosikymmeniä aktiivisesti F1-kalenteria kiertänyt toimittaja Dieter Rencken kertoi varikolla käymistään keskusteluista.

– Huhut Verstappenin pukeutumisesta ensi kaudella Ferrarin punaiseen Red Bullin siniseen sijaan eivät ota laantuakseen. Tämä siitäkin huolimatta, että hän otti kaksi loistavaa voittoa neljän viikon sisään nykyisessä tiimissään eikä Ferrarilla ole yhtään voittoa, Rencken kirjoittaa RaceFans-sivustolle.

Toimittajan mukaan kyse on selvästi pitkän aikajänteen suunnitelmasta, jossa kuskin isä Jos Verstappen ja manageri Raymond Vermeulen ovat päättäneet saada nuorukaisen läpi Ferrarille tekemään samanlaisia ihmetekoja kuin Verstappenin ystävä Michael Schumacher 1990-2000-luvujen dynastian aikaan.

– Tiedot Hockenheimin paddockilla kertovat, että Red Bullin ja Ferrarin väliset neuvottelut ovat jatkuneet kiivaina, ja lopputulos olisi suora vaihtokauppa hänen (Verstappenin) ja Sebastian Vettelin välillä. Tuleeko vaihto tapahtumaan? Todennäköisyys on parempi kuin 50/50, Rencken jatkaa.

Red Bull -pomo ei näe riskiä Verstappenin lähdössä

Verstappenin siirto Ferrarille voi hyvinkin olla pitkän aikavälin suunnitelmissa, sillä vuonna 2021 edessä olevat sääntömuutokset saattavat ravistella voimasuhteita uuteen järjestykseen. Sekä Verstappenilla että Vettelillä on tällä hetkellä sopimus nykyisten tiimiensä kanssa vuodelle 2020.

Ferrari on lisäksi satsannut paljon toiseen 21-vuotiaaseen kuskiin Charles Leclerciin, josta on povattu hollantilaisen suurta kilpakumppania tulevan vuosikymmenen mestaruustaisteluihin. Kaksikon saaminen samaan tiimiin olisi kenelle tahansa valtava etu.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei vaikuta huolestuneelta Verstappenin menettämisen mahdollisuudesta.

– Olen täysin rauhallinen sen asian suhteen. Max nauttii ajamisesta tiimissä. Hän näkee sen kehityksen, jota teemme, Horner sanoo Motorsport.comille.

– En näe siitä mitään riskiä, ja meidän pitää vain keskittyä auton suorituskyvyn saamiseen kauden puolivälissä. Olemme voittaneet kaksi kisaa ja saaneet pari muuta palkintopallia, brittipomo toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat