Mika Häkkinen jyrähti Max Verstappenin kohutempusta – "On parempi pysyä sillä tiellä"

Tulosruutu: Mercedes-kuskeille kaksoisvoitto Brasilian GP:ssä

Red Bull -tähti Max Verstappen aiheutti kohun Brasiliassa, kun hän sanoi "ei ei" tallimääräykselle. Mika Häkkisen punnitsi asiaa eri kulmista omassa kolumnissaan.

Verstappen varmisti kuljettajien maailmanmestaruuden jo Japanin GP:ssä, minkä jälkeen hänellä ei ole ollut enää henkilökohtaista panosta kisoissa. Red Bull puolestaan varmisti tallien mestaruuden Yhdysvalloissa.

Red Bullin katseet ovat nyt Sergio Perezissä, joka käy omaa, kovaa taistoa kuljettajien kakkospaikasta Ferrarin Charles Leclerciä vastaan.

Red Bull käski Pereziä päästämään Verstappenin edelleen sunnuntain Brasilian GP:ssä, jotta tämä pystyisi taistelemaan edellä ajaneita Fernando Alonsoa ja Leclerciä vastaan.

Ohitusyritykset eivät kuitenkaan onnistuneet, minkä jälkeen Red Bull viestitti Verstappenille, että tämän pitää antaa Perezille tietä.

– Älkää kysykö minulta uudelleen tuosta, okei? Olen kertonut syyni ja seison niiden takana, Verstappen totesi, kun hän kieltäytyi käskystä.

Tapauksesta syntyi välittömästi kohu, kun Verstappenin talliradioviesti tuotiin julkisuuteen. Aihe on hyvin ristiriitainen, sillä Perez on auttanut useaan otteeseen Verstappenia tämän mestaruustaisteluissa.

– Nyt nähdään se, millainen hän oikeasti on, Perez totesi talliradiossa Verstappenin tuoreimman tempun jälkeen.

F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen otti tapaukseen kantaa Unibetin kolumnissaan.

– Talli menee aina etusijalle, ja jos tallin sisällä on tehty selkeät sopimukset siitä, että miten tallikaverusten välillä toimitaan, on parempi pysyä sillä tiellä. Kukaan meistä ei toki tiedä tarkkaan, että mitä Max on sopinut Red Bullin kanssa, mutta hän on selkeä ykköskuski ja hän on voittanut tallille kaksi mestaruutta, Häkkinen mietti.

– Sergio on kuitenkin auttanut Maxia useita kertoja, ja he voittivat yhdessä valmistajien mestaruuden. Olisi hyvä nähdä, että Max auttaisi Sergiota, jotta tämä tulisi toiseksi kuljettajien taulukossa. Varsinkin nyt, kun Sergio ja Ferrarin Charles Leclerc ovat tasapisteissä. Näin, että Christian Horner (Red Bullin tallipäällikkö) vahvisti tallin käyneen keskusteluja tilanteesta. He olivat paiskanneet kättä ja he tekevät kaikkensa sen eteen, että Sergio on toinen. On mielenkiintoista nähdä, että mitä Abu Dhabissa tapahtuu, Häkkinen totesi.

Häkkinen viittasi kauden päätöskisaan, joka ajetaan ensi viikonloppuna Abu Dhabissa.

Lue myös:

    Uusimmat