Max Verstappen vastasi viiltävästi Lewis Hamiltonin jyrkkään kritiikkiin – "Hän luulee voittavansa tällä jotain"

Carlos Sainz ajoi paalulle Italian GP:n aika-ajoissa.

F1-sarjan supertähti Max Verstappen on vastannut napakasti Lewis Hamiltonilta saamaansa kritiikkiin.

Verstappen on ollut tällä kaudella täysin omaa luokkaansa, eikä kukaan ole pystynyt lyömään hollantilaiselle kampoihin. Vaikka Sergio Perez ajaa yhtä ylivertaisella kalustolla, on meksikolainen ollut todella kaukana tallitoveristaan.

Lewis Hamilton nostatti Monzan F1-viikonlopun alla laineita vähättelemällä Verstappenia yllättävän jyrkästikin. Hamilton vähätteli Verstappenia siitä, ettei tällä ole ollut koskaan yhtä hyviä tallitovereita kuin hänellä itsellään. 

– Olen sitä mieltä, että niin Valtteri (Bottas) kuin kaikki minun tallikaverini ovat olleet paljon vahvempia, mitä Maxilla on ollut. Jenson (Button), Fernando (Alonso), George (Russell), Valtteri, Nico (Rosberg) – niitä on ollut niin monta. He kaikki ovat olleet hyvin tasaisia, eikä Max ole ajanut yhtäkään samankaltaista kuljettajaa vastaan, Hamilton jyrisi Sky Italian haastattelussa.

Hamiltonin sanat kiirivät luonnollisestikin Verstappenin korviin. Kaksinkertainen maailmanmestari vastasi saamaansa kritiikkiin napakasti.

– Ehkä hän on hieman kateellinen menestyksestäni. Hän luultavasti uskoo, että hän voittaa tällaisella lausunnolla jotain, mutta se ei merkitse minulle mitään, Verstappen kertoo Racing News 365:n mukaan.

Useita vuosia F1-sarjaa ennen vuonna 2022 voimaan astunutta merkittävää sääntöuudistusta hallinnut Mercedes ei ole viime vuosina pystynyt lyömään Red Bullille kampoihin yksittäisiä kisoja lukuun ottamatta käytännössä lainkaan.

Verstappen uskoo, että Hamiltonin lausunnot kumpuavat siitä, etteivät Hamilton ja Mercedes ole hyviä häviäjiä.

– Mercedeksen on todella vaikea käsitellä häviämistä kaikkien niiden voitokkaiden vuosien jälkeen, Verstappen toteaa.

Hollantilaistähdestä Mercedeksen keskittyminen on tällä hetkellä väärissä asioissa ja heillä olisi syytä katsoa seuraavaksi peiliin.

– Jossain vaiheessa sinun on vain oltava realistinen ja arvostettava sitä, mitä muut tallit ovat tehneet. Me teimme samoin silloin kuin he dominoivat. Sanoimme, että meidän on tehtävä kovemmin töitä, koska emme olleet tarpeeksi hyviä, Verstappen jatkaa.

– Voitte huutaa ja kiljua, että se, mitä me teemme, ei ole erityistä. Teidän on vain huolehdittava itsestänne, Verstappen viiltää.

Lue myös:

    Uusimmat