Lewis Hamilton jakoi rajun kommentin Max Verstappenin suuntaan – nosti esiin Valtteri Bottaksen, toinen suomalainen unohtui

F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton otti hyvin terävästi kantaa formulavarikon kuumaan puheenaiheeseen, eli siihen, miten rajusti Max Verstappen pyyhkii tällä hetkellä lattiaa tallikaverillaan Sergio Perezillä.

Perez haastoi vielä alkukaudella Verstappenin, ottaen muun muassa kaksi voittoa. Kun kesä on mennyt pidemmälle, Perez on jäänyt aivan Verstappenin jalkoihin. 

Aika-ajoissa kaksikon ero on ollut pahimillaan lähes puolitoista sekuntia.

Sekös on kirvoittanut jos jonkinlaisia reaktioita esiin.

Yksi kärkkäimmistä mielipiteistä tulee hieman yllättäen Lewis Hamiltonin suunnalta. Hamilton, 38, allekirjoitti aiemmin tällä viikolla kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa.

Hamilton antoi palaa Verstappenin tilanteesta Sky Sportsin haastattelussa.

– Silloin kun päihitin Valtterin puolella sekunnilla tai kuudella kymmenyksellä, niin ei silloin puhuttu samasta asiasta kuin nyt. Heidän eronsa on revähtänyt paljon suuremmaksi, Hamilton totesi Verstappenista ja Perezistä.

Sen jälkeen Hamilton nosti kierroksia:

– Olen sitä mieltä, että niin Valtteri kuin kaikki minun tallikaverini ovat olleet paljon vahvempia, mitä Maxilla on ollut. Jenson (Button), Fernando (Alonso), George (Russell), Valtteri, Nico (Rosberg) – niitä on ollut niin monta. He kaikki ovat olleet hyvin tasaisia, eikä Max ole ajanut yhtäkään samankaltaista kuljettajaa vastaan, Hamilton jyrähti.

Hamilton luetteli lähes kaikki F1-tallikaverinsa. Yksi puuttui joukosta, nimittäin Heikki Kovalainen, jonka kanssa Hamilton ajoi McLarenilla vuosina 2008 ja -09.

Entinen F1-kuljettaja ja Sky Sportsin F1-asiantuntija Martin Brundle yllättyi Hamiltonin purkauksesta.

– Hän ei anna Maxille pisaraakaan happea. Yllättävää oli se, että kuinka brutaali hän oli tuon lausunnon kanssa. Kyllä, on selvää, että Lewis on jakanut tallin kovien kilpakumppanien kanssa, mutta en silti laskisi pois sellaisia kuskeja kuten Daniel Ricciardoa tai Pereziä. He ovat ihan maailmanluokan kuljettajia. Lewis ei vain halua antaa yhtään pois siitä, mitä hän on saavuttanut, Brundle mietti.

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Italian Monzan radalla. 

Lue myös:

    Uusimmat