Max Verstappen pahoissa ongelmissa Montrealissa

Sateet riivasivat Formula ykkösten Kanadan gp:n harjoituksia perjantaina Montrealissa. Päivän toisen harjoitussession kärkeen karautti Aston Martinin Fernando Alonso, joka kellotti nopeimman kierrosajan vajaan 0,5 sekunnin erolla Mercedeksen George Russelliin. Kolmen kärkeä täydensi Alonson tallikaveri Lance Stroll.

Hallitsevalla maailmanmestarilla Max Verstappenilla oli puolestaan auto-ongelmia jälkimmäisessä harjoitussessiossa. Red Bullin hollantilaiskuskin onnistui ajaa vain neljä kierrosta ennen kuin hänen täytyi loikata ulos savuavasta autosta.

Formula ykkösten verkkosivujen mukaan auton energiankeruujärjestelmässä epäiltiin olevan ongelmia, eikä Verstappen enää jatkanut harjoituksia. Verstappenin itsensä mukaan perjantai ei ollut ihanteellinen.

– Olisin halunnut ajaa enemmän kierroksia, hollantilainen kommentoi sivuston mukaan.

Verstappen kuitenkin painotti, että toisen session onnistumista tärkeämpää on selvittää, mitä todella tapahtui ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla tälle viikonlopulle tai loppuvuodelle.

Sauberin Valtteri Bottas oli toisessa harjoitussessiossa 14:s, kun ensimmäisissä harjoituksissa suomalainen oli kurvannut kahdeksanneksi nopeimman kierrosajan.

Jälkimmäisissä harjoituksissa neljänneksi tullut Charles Leclerc sai formuloiden verkkosivujen mukaan noottia väärien renkaiden käytöstä. Sivuston mukaan Ferrari-kuskin väitetty rike oli määrä selvittää harjoitusten jälkeen.

Verkkosivujen mukaan ainakin Lance Stroll ja Kevin Magnussen onnistuivat ajamaan ulos toisen harjoitussession aikana.


Sauber-kuski ajoi ulos

Ensimmäinen harjoitussessio oli alkanut perjantaina parinkymmenen minuutin odottelulla, kun Montrealin rataa kuivattiin myrskysateen jäljiltä. Harjoitusten kierrokset jäivät lopulta varsin vähiin.

Nopeimman kierrosajan kirjasi McLarenin Lando Norris reilulla 0,3 sekunnin erolla Ferrarin Carlos Sainziin. Ferrarin toinen kuljettaja Charles Leclerc oli kolmas, reilut puoli sekuntia tallitoveristaan jääneenä.

Vaikeista olosuhteista huolimatta vain yksi kuljettaja ajoi ulos ensimmäisten harjoitusten yhteydessä. Sauberin Zhou Guanyu menetti lätäkössä auton hallinnan ja rikkoi ajokkiaan.

Sade ei jättänyt kisaajia rauhaan jälkimäisissäkään harjoituksissa, joiden aikana rata julistettiin kuivaksi vasta harjoitussession puolivälin tienoilla.

Uutistoimisto AFP:n mukaan perjantaiset harjoitukset eivät lopulta antaneet juurikaan vihjeitä siitä, mitä voidaan odottaa lauantain aika-ajoilta tai sunnuntain kisalta.

Kolmas ja viimeinen harjoitussessio on määrä ajaa lauantaina kello 12.30 paikallista aikaa, eli alkuillasta Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat