Mauro Severino oli suuntaamassa palkintogaalaan erikoisessa asussa – koukkasi viime hetkillä valmentajan käskystä takaisin kotiin: "En ole ikinä kertonut kellekään"

Yöpuvussa juhliin ja mutakengissä kruununprinsessan eteen – Muodin huipulle -tuomarit ja kisaajat paljastavat itse tekemänsä tyylimokat 5:26
Yöpuvussa juhliin ja mutakengissä kruununprinsessan eteen – Muodin huipulle -tuomarit ja kisaajat paljastavat itse tekemänsä tyylimokat

Muodin huipulle -kilpailija Mauro Severino on useille tuttu kasvo sosiaalisesta mediasta.

Moni tunnistaa Muodin huipulle  -ohjelman kisaajan Mauro Severinon nimen jalkapallopiireistä, mutta myös TikTokista. Severinon ompelu- ja designvideoilla on TikTokissa satojatuhansia näyttökertoja, joissa hän on muun muassa tuunannut Luis Vuittonin laukusta liivin ja luonut asukokonaisuuksia Marimekon kankaista. 

Severino kertoi MTV Uutisille Muodin huipulle -pressitilaisuudessa hakeneensa mukaan ohjelmaan sen tähden, että hän oli saanut valtavasti viestejä seuraajiltaan, jotka pyysivät häntä hakemaan mukaan ohjelmaan. 

– Mua jännitti tosi paljon alussa, mutta oli vaan pakko rohkaista itseäni ja lähteä testaamaan. Ja pääsin mukaan, niin tämä on oikeasti elämäni kovin kokemus, Severino kertoi MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa. 

Erityisesti Severinoa inspiroi hänen isänsä ja setiensä tavat pukeutua. Hän kuvailee perheenjäsentensä olevan hyvin tyylitietoisia, ja Severino onkin ottanut sekä omaan pukeutumiseensa että tyyliinsä suunnittelijana vaikutteita sieltä. 

– Heidän muoti tavallaan viestii mua. Pöllin niiden tyylit ja tein niistä mun omaa. 

– He käyttävät tosi klassisia vaatteita, ja niissä on tosi paljon hyviä yksityiskohtia. Ja niitä olen tavallaan vienyt omaan klassiseen tyyliini. Teen katumuotia, missä on klassista myös. Tykkään, että kun ihmiset näkevät mut, he näkevät kävelevää taidetta. 

Paras palaute, mitä Severino on kertomansa mukaan saanut useaankin otteeseen somessa, on se, kun ihmiset kertovat aloittaneensa itse ompelemaan Severinon esimerkin innoittamana. 

– Se motivoi mua tosi paljon päivä päivältä. 

Severino kertoo haluavansa tuoda muotiin erilaisuutta ja lähestyy sitä taiteena. Pukeutumisellaan hän haluaa viestiä vahvasti omaa oloaan ja mielentilaansa päivittäin. 

– Jos on tummaa päällä, se meinaa, että haluan olla tosi low key. Mutta jos minulla on tällaiset (osoittaa värikästä asuaan pressipäivänä) haluan, että todellakin jengi huomaa mut. 

Kysyttäessä, onko Severino koskaan itse kuitenkaan tehnyt mieleenpainuvaa tyylimokaa, muistuu ex-futarin mieleen eräs tarina, kun hän oli suuntaamassa palkintogaalaan, jossa häntä oltiin palkitsemassa vuoden nuorena jalkapalloilijana. Severino oli ollut jo matkalla gaalaan, kunnes oli soittanut viime hetkillä valmentajalleen ja kysynyt neuvoja, kuinka gaalaan pitäisi pukeutua. Valmentajan ohje oli selkeä. 

– Ja menin suoraan kotiin vaihtamaan. Se on sellainen asia, mitä en ole ikinä kertonut kellekään, Severino myöntää. 

Yllä olevalla videolla Mauro Severino kertoo tapahtuneesta ja paljastaa, missä asussa aikoi aluksi suunnata gaalaan. 

Muodin huipulle alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 8.2. kello 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat