Neuvolahoitajan sanat muuttivat Miron elämän suunnan – päätyi suunnittelemaan mekon, jonka Adele valitsi ylleen

Yöpuvussa juhliin ja mutakengissä kruununprinsessan eteen – Muodin huipulle -tuomarit ja kisaajat paljastavat itse tekemänsä tyylimokat 5:26
Yöpuvussa juhliin ja mutakengissä kruununprinsessan eteen – Muodin huipulle -tuomarit ja kisaajat paljastavat itse tekemänsä tyylimokat

Muodin huipulle -ohjelmassa nähtävä Miro Hämäläinen on tiennyt jo varhaisesta iästä lähtien haluavansa muotisuunnittelijaksi.

Muodin huipulle  -ohjelman osallistujien joukossa on Porvoosta alunperin kotoisin oleva 31-vuotias Miro Hämäläinen, joka asuu ja luo uraa Amsterdamissa muodin parissa. 

Hämäläisellä on Alankomaista käsin toimiva Elzinga-vaatemerkki ystävänsä kanssa, ja merkin vaatteita on nähty nimekkäillä henkilöillä. Heidän joukkoonsa lukeutuvat muun muassa RuPaul's Drag Race -ohjelmasta tunnettu Michelle Visage sekä muusikot Róisin Murphy ja Adele.

Viimeiseksi mainittu julkaisi toukokuussa 2020 syntymäpäivänsä yhteydessä otoksen itsestään, jossa poseerasi Elzingan pikkumustassa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hetki oli merkittävä Hämäläisen ja hänen ystävänsä yritykselle. Koronapandemia oli lähtenyt jylläämään maailmanlaajuisesti saman vuoden alussa, ja luonnollisesti se, että maailmanluokan tähden mainetta nauttiva Adele valitsi ylleen Hämäläisen suunnitteleman mekon, edisti yrityksen myyntiä merkittävästi. 

– Auttoi pysymään pinnalla ja elossa koko koronan läpi, pelkästään se yksi tapahtuma. Se pisti meidät tavallaan kartalle ja kaikkien huulille jollain tavalla, Hämäläinen kertoi MTV Uutisille Muodin huipulle -ohjelman pressitilaisuudessa. 

Henkilökohtaisesti Hämäläiselle itselleen Róisin Murphyn pukeutuminen hänen suunnittelemaansa asuun oli kuitenkin isompi juttu. 

Hämäläinen on tiennyt käytännössä aina haluavansa muotisuunnittelijaksi. Siitä on myös osittain kiittäminen erästä neuvolantätiä vuosikausien takaa. 

– Ehkä 5-vuotiaana olin neuvolakäynnillä ollessani piirtänyt jotain prinsessoja, ja sitten neuvolantäti sanoi jotain, että "ehkä hän on aikamme seuraava Christian Dior". En tietenkään tiennyt, kuka hän on tai mikä edes on muotisuunnittelija. Ja äiti selitti minulle varmaan kotimatkalla, että mitä se on. Ja siltä istumalta päätin, että haluan olla muotisuunnittelija.  

Ranskalainen muotisuunnittelija Christian Dior oli yksi tunnetuimmista muotisuunnittelijoista, jonka luoma muotitalo Dior on yhä yksi maailman arvostetuimmista. 

Tietysti joskus Hämäläisen mieli käväisi vuosien saatossa kiusoittelemassa ajatusta muista urapoluista, mutta ajatus elämästä muodin parissa pysyi takaraivossa. 

– Vähän oli jotain sivureittejä, mutta se oli aina sellainen, mitä kohti on sitten mennyt. 

Suunnittelijana Hämäläinen kertoo pitävänsä "näennäisestä yksinkertaisuudesta". 

– Tekee sellaista simppeliä jollain tavalla, mutta koittaa tuoda siihen jotain volyymia, tavallaan suurta ja rikasta, paljonpuhuvaa, mutta tietyllä minimalismilla kuitenkin. Ja sitten yrittää aina semmoista kapinahenkeä tuoda siihen. Haluan, että semmoinen vallankumouksellisuus näkyy siinä. 

Muodin huipulle alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 8.2. klo 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat