Mainos

Mauin saarella evakuoitu satoja ihmisiä ja eläimiä suuren metsäpalon takia – Video näyttää, kuinka jättimäinen savupilvi värjää taivaan oranssiksi

2:04
Video: Mauin saarella on tuhoutunut jo yli 2000 hehtaaria metsää tulipaloissa.

Havaijin viranomaisten mukaan Mauin saarella roihuaa suuri tulipalo, jonka vuoksi on jouduttu evakuoimaan yli 600 ihmistä, CNN raportoi.

Viranomaisten mukaan palo on polttanut jo yli 2000 hehtaaria Mauin saaren keskiosista. Asukkaat evakuoitiin Kihein ja Maalaean alueelta, kun palo karkasi pelastustyöntekijöiden hallinnasta torstaina.

Paikallinen eläinsuojeluyhdistys evakuoi hoidossaan olevat eläimet paikalliseen lukiorakennukseen.

– Palo on edelleen aktiivinen uhka yhteisöllemme, ja asukkaita kehotetaan pysymään valppaina muuttuvien olosuhteiden varalta, Mauin pormestari Michael Victorino sanoi.

Oprah antoi yksityistiensä pelastustyöntekijöiden käyttöön

Myös tv-tähti Oprahilla on asunto Mauilla. Hän tviittasi antaneensa viranomaisille luvan käyttää yksityistietään, jotta pelastustyöntekijät pääsevät sammuttamaan paloa.

Lentoliikenne Kahuluin lentokentälle siirrettiin aikaisemmin muualle, mutta on nyt palautunut normaaliksi. Havaijin turismiviranomaiset kehottavat ihmisiä tarkistamaan lentoyhtiöltään lentojensa tilanteen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja