Matti Vanhanen eri mieltä presidentti Halosen kanssa: Kristinuskoon kääntyneetkin voidaan palauttaa

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) ei kannata presidentti Tarja Halosen Helsingin Sanomissa esittämää toivetta siitä, ettei Suomessa islamista kristinuskoon kääntyneitä turvapaikanhakijoita palautettaisi. Vanhanen sanoi Ylen Ykkösaamussa, että uusia kriteerejä ei pitäisi tehdä eikä luoda uusia vetovoimatekijöitä.

Hänen sanoo olevansa hyvin varovainen periaatteiden muuttamisessa. Halonen kirjoitti tänään HS:n Vieraskynä-palstalla, että kristityiksi kääntyneitä ei pitäisi palauttaa.

– Ei sen vuoksi, että he ovat kristittyjä, vaan sen vuoksi, ­että islamista luopuminen voi vaarantaa vakavasti heidän asemaansa vanhassa kotimaassaan, Halonen kirjoitti.

Halonen lisäksi linjasi, että viranomaisten olisi syytä käydä konfliktimaissa paikan päällä tutustumassa maiden oloihin ja vastaanottaviin viranomaisiin ja näin päivittää Suomen tiedot maiden tilanteesta.

Tätä Vanhanen pitää luonnollisena vaatimuksena.

– Täytyy seurata mitä tapahtuu, mutta Suomi ei yksin tätä arvioita tee, vaan pyritään eurooppalaiseen yhteistyöhön, Vanhanen sanoo.

Vanhanen lisäksi uskoo, että viranomaisten seuranta on varmasti päällä. Hän lisäsi, ettei tunne yksityiskohtia.   

Lue myös:

    Uusimmat