Matkustusrajoitukset tiukentuvat maanantaina – näistä maista voi reissata Suomeen jatkossa ilman rajoituksia

Lyhyt oli ilo naapurimaahan matkustamisesta: Näin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka iloitsi rajojen avaamisesta vain kaksi viikkoa sitten – ja nyt rajat sulkeutuvat jälleen 1:45
Katso video: ilo naapurimaahan matkustamisesta oli lyhyt – näin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka iloitsi rajojen avaamisesta vain kaksi viikkoa sitten. Nyt rajat sulkeutuvat jälleen.

Matkustamisen ja maahantulon koronarajoitukset tiukkenevat uudelleen maanantaista alkaen.

Maanantaista lähtien Suomeen voi matkustaa seuraavista Euroopan maista rajoituksetta: Latvia, Liettua, Liechtenstein, Puola, Kypros, San Marino ja Vatikaani.

Listalta poistuvat Islanti, Norja, Ruotsi, Saksa, Slovakia ja Viro.

Euroopan ulkopuolelta rajoituksetta pääsevät matkustamaan Australian, Etelä-Korean, Japanin, Ruandan, Thaimaan, Uruguayn ja Uuden-Seelannin asukkaat.

Listalta poistuvat Australia, Georgia, Kanada ja Tunisia.

Päivittäinen liikenne Suomen, Ruotsin ja Norjan välisellä maarajalla rajayhteisöjen välillä on mahdollista. Torstaista 1. lokakuuta alkaen Suomeen voi tulla työmatkalle Ruotsista tai Virosta ilman 14 päivän karanteenia tai testauksia.

Maalistausta päivitetään viikoittain, ja muutoksista päätetään torstaisin valtioneuvoston istunnossa. Maahantulon niin sanotulle vihreälle listalle pääsevät maat, joissa uusia koronatapauksia on ollut 100 000 asukasta kohti enintään 25 edellisen 14 päivän aikana.

Ulkoministeriön yleinen ja koko maailmaa koskeva suositus on, että tarpeetonta matkustamista tulisi välttää.

Lue myös:

    Uusimmat