Matkustatko yksin? Nämä maat sopivat sinulle!

Halusit sitten vaeltaa aavikolla, herätä aamuvarhain meditoimaan tai ruokkia kulttuurinnälkääsi, travelandleisure.comin listaamista yksin matkaavalle sopivista maista löytyy varmasti mieleisesi.

Costa Rica

Costa Rican väitetään olevan maailman onnellisin maa. Siellä voi lipua lautalla Recentazón-joella, surffata Malpaisissa tai ratsastaa tulivuorelle ja geysireille Roncón de la Vieja -kansallispuistossa.

Pelkkää lepolomaa kaipaava nauttii varmasti Tyynenmeren rannoilla löhöilystä. Costa Rica antaa uuden merkityksen sanalle rauhallinen, sillä se on yksi harvoista maista, joilla ei ole armeijaa.

Vietnam

Vietnamissa huomaa helposti, kuinka paljon maa voi muuttua sukupolvessa tai kahdessa. Tämä entinen sodan runtelema maa tunnetaan ystävällisyydestään turisteja kohtaan, ja kansallisluonteenpiirre on optimismi.

Lomalla Vietnamissa voi esimerkiksi lähteä pyöräretkelle maaseudun tiheään viidakkoon ja aaltoilevan rantaviivan kupeeseen tai heittäytyä rantapummiksi ja viettää viikon "saarihypellen". Kulttuurinnälkäinen nauttii varmasti temppeleistä Huessa, joka on maan kulttuurinen ja henkinen keskus.

Maan pääkaupungissa Hanoissa pääsee tutustumaan paikallisiin nousemalla aikaisin tai chi -tunnille Hoan Kiem -järven rannalla satojen muiden aamuvirkkujen kanssa.

Bhutan

Bhutan on maa, jossa ihmisten onnellisuus tuntuu olevan tärkeämpää kuin bruttokansantuote: maassa vierailevien täytyy maksaa jokaisesta sen rajojen sisällä viettämästään päivästä vähintään noin 150 euroa. Tämä taloudellinen rajoite takaa, ettei maa joudu ylenmääräisen turistivirran tallomaksi.

Rahaa vastaan saa kuitenkin yhden rauhallisimmista paikoista maan päällä: buddhalaisen paratiisin, jossa näkyy länsimaalaisia vain aniharvoin. Bhutanissa voi vierailla vanhoilla buddhalaispaikoilla Bumthang Dzongkhagissa, ilmoittautua moniviikkoiselle vaellukselle tai rauhoittua meditaatioon Taktsang-luostarissa Parossa.

Tunisia

Tunisiasta on hyvää vauhtia tulossa uusi Marokko sen Välimeren rannoille pakkautuvien brittiläisten, italialaisten ja ranskalaisten turistien takia. Algerian ja Libyan välissä sijaitseva maa on ehkä koko maailman edistyksellisin muslimimaa. Pääkaupunki Tunis on sekoitus Välimerta ja Pohjois-Afrikkaa, ja siellä on upea vanha kaupunki. Paikan päältä löytyy moskeijoita, kahviloita sekä ranskalaisia jugend-taloja.

Carthagen raunioille pääsee Tunis–Goulette–Marsa-junareittiä pitkin. Matkan varrella on kuvauksellinen kalastajakylä, Sidi Bou Sad. 1800-lukulaisessa La Marsan merenrantakohteessa hiekkainen Välimeren rannikko tuoksuu jasmiinilta.

Sveitsi

Sveitsi tunnetaan siitä, että ihmiset pitävät huolen omista asioistaan: se on siis ihanteellinen maa yksin matkustavalle. Zürich on tunnettu jalankulkijaystävällisyydestään, ja siellä on maailmanluokan museoita, kuten Kunsthaus.

Lake Zürichilla on mahtava järvimaisema, ja West Zürichissa voi nauttia entisen teollisuusalueen nykyisestä loistosta asuin-, taide- ja juhlaelämän keskuksena.

Sveitsin ranskaa puhuvassa osassa liki Geneve-järveä sijaitseva Lausanne tarjoaa bistroja, yöelämää ja museoita. Sveitsin rautatieverkoston ansiosta maaseudulle pääsee minuuteissa, ja sieltä löytyvät hyvin merkatut patikointireitit vaeltajille tai pyöräilijöille. Myös Yverdon-les-Bainsin lämpökylvyt ovat kokeilemisen arvoisia.

Chile

Chile on soolomatkaajan suosikki ulkoilmansa takia. Oli kyse sitten Patagoniassa vaeltamisesta ja kiipeilystä tai tulivuorten ja geysirien ihailusta maailman kuivimmassa paikassa eli Atacaman autiomaassa, tässä lähes 6 500 kilometriä pitkässä maassa on kaikkea. Talvisin voi hiihtää upeissa maisemissa Portillossa, kesällä taas meloa Chiloé Islandin, Etelä-Amerikan suurimman saaren, rantaa pitkin.

Chilen pääkaupunki Santiago on ystävällinen, ja siellä on helppo suunnistaa hienon maanalaisverkoston ansiosta. Kaikkein lämpimimmän vaikutuksen matkailijaan tekee kuitenkin letkeä ystävällisyys: saatat hyvinkin löytää itsesi aivan tavallisen chileläisen perheen luota grilli-iltamasta ja ystävystyä eliniäksi.

Lähde: www.travelandleisure.com

Kuvat: Colourbox.com ja Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja