Mainos

Matkustajakone teki hätälaskun San Franciscoon

Yhdysvaltain länsirannikolle San Franciscon lentokentälle on tehnyt hätälaskun tuleen syttynyt matkustajakone. Hätälasku tapahtui noin kymmenen aikaan Suomen aikaa.

Turmakone on etelä-korealaisen Asiana Airlines-yhtiön Boeing 777-mallinen kone. Lento 214 oli matkalla Soulista Etelä-Koreasta Kaliforniaan, kunnes jotakin meni vikaan koneen laskeutumisen loppuvaiheessa.

Koneen matkustajien kunnosta ei ole toistaiseksi varmaa tietoa. Boeing 777 –koneeseen mahtuu yleensä noin 300 matkustajaa. Alustavien tietojen mukaan koneessa olisi ollut 292 matkustajaa ja 16 miehistön jäsentä.

Heti koneen laskeutumisen jälkeen koneesta nousi savua ja pelastushenkilökunta oli paikalla auttamassa onnettomuuskoneen matkustajia. Kaksi tuntia onnettomuuden jälkeen näyttää ilmakuvien perusteella siltä, että kuumeinen pelstustoiminta kentällä ei enää jatku. Onkin todennäköistä, että suurin osa matkustajista on saatu pelastettua koneesta.

Ilmakuvissa on näytetty, kuinka suuri osa matkustajista kävelee omin avuin pois turmapaikalta. Myös yksi koneessa ollut Samsungin pomo, David Eun, tviittasi aiemmin hätälaskun jälkeen, että "melkein kaikki näyttivät olevan kunnossa"

Ilmakuvissa näkyi jo aiemmin, että koneen hätäuloskäytävien poistumisliukurit on laukaistu ainakin koneen toisella puolella. Helteisellä kentällä makaava kone on osittain valkoisen sammutusvaahdon peitossa ja sen on paikoin palanut.

Mahdollisista loukkaantumisista tai matkustajien tilasta ei ole vielä kerrottu, ei myöskään epäonnistuneen laskeutumisen syistä. Paikalla olleiden silminnäkijöiden mukaan kone alkoi yllättäen heittelehtiä ja joidenkin paikalla olleiden mukaan kone syttyi tuleen.

San Franciscon lentokenttä on suljettu onnettomuuden vuoksi.Lento-onnettommuksien tutkijalautakunta on matkalla paikalle.

Lento Etelä-Koreasta oli kestänyt yli kymmenen tuntia ja laskeutumisaika kentälle oli noin 21.30 Suomen aikaa. Sääolot laskeutumisen aikana olivat erinomaiset.

Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole antaneet toistaiseksi minkäänlaista lausuntoa lentoturmasta.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.