Mainos

Tällainen on turmakone

Boeing 777 on suunniteltu erityisesti pitkän ja erittäin pitkän toimintamatkan lentokoneeksi. Matkustajia se kuljettaa tyypistä ja sisustuksesta riippuen noin 300 – 550.

777 on maailman suurin kaksimoottorinen lentokone. Se on maailman ensimmäinen pelkästään tietokoneen avulla suunniteltu matkustajalentokone.

777:n suunnittelu aloitettiin 1990, ja 777 – 200 lensi ensimmäisen kerran 1994 ja aloitti liikennöinnin 1995. Konetyypillä oli jo tuolloin 180 minuutin hyväksyntä, mikä tarkoittaa sitä, että kone voi lentää kolmen tunnin lentomatkan päässä lähimmästä sopivasta lentokentästä yhdellä moottorilla.

17. tammikuuta 2008 sattui Boeing 777:n ensimmäinen koneen hylkäämiseen johtanut onnettomuus. British Airwaysin lento Pekingistä laskeutui koneen ennen kiitotietä nurmikolle, josta se liukui kiitotien alkuun.

Tapaus sattui, kun koneen molemmat moottorit lakkasivat vastaamasta autopilotin ja lopulta lentäjien käskyihin. Tämän vuoksi nopeutta ei saatu pidettyä, ja kone rysähti nurmikolle. Kukaan ei kuollut turmassa, loukkaantuneita oli yhdeksän.

Onnettomuudesta huolimatta konetyyppiä pidetään edelleen erittäin luotettavana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.