Intercity-juna on törmännyt radalla olleeseen kaivinkoneeseen Pirkanmaalla – junalla vauhtia 180 km/h, yksi matkustaja viety tarkastukseen

0:30
Helsingistä Ouluun matkalla ollut Intercity-juna on törmännyt radalla olleeseen kaivinkoneeseen Parkanon aseman pohjoispuolella.

Helsingistä Ouluun matkalla ollut Intercity-juna on törmännyt radalla olleeseen kaivinkoneeseen Parkanon aseman pohjoispuolella. Juna on tällä hetkellä pysähdyksissä onnettomuuspaikalla, kerrotaan Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

VR:n mukaan yksi junamatkustaja on viety tarkastettavaksi. Kaivinkoneen kuljettaja ei loukkaantunut.

– Onnettomuuden jälkeen yksi junamatkustajista tunsi sydämentykytystä ja sen seurauksena hänet haettiin paikalta, sanoo VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa

Tuntivauhti 180 kilometriä tunnissa

Juna törmäsi kaivinkoneeseen 180 kilometrin tuntivauhdilla noin 200–300 metrin päässä asemasta. 

Kaivuri oli viereisellä raiteella lumitöissä, kun se yllättäen kääntyi ohittavan junan eteen. Juna törmäsi kaivurin puomiin. Junan veturi meni rikki törmäyksessä.

Onnettomuuspaikan rata on tehty jännitteettömäksi.

Junavuoroissa peruutuksia ja myöhästymisiä

Junaliikenteessä on kärsitty tänään myös kelistä johtuvista vaikeuksista. VR:ltä kerrottiin aamupäivällä, että kaukojunista oli myöhässä noin puolet. 

Pieksämäeltä Helsinkiin puolen päivän jälkeen kulkeva Intercity-juna puolestaan on korvattu busseilla Pieksämäen ja Jyväskylän välillä sääolosuhteiden aiheuttaman teknisen ongelman vuoksi.

03.02.2019 kello 14:01, juttua on päivitetty: Lisätty tietoa onnettomuudesta.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja