Mainos

Matkatoimistot: Brexit moninkertaisti suomalaisten matkavaraukset Britanniaan

Britannian brexit-päätöstä seurannut punnan arvon romahdus sai suomalaiset matkailijat liikkeelle. 

Ebookers-nettimatkatoimistosta kerrotaan, että brexitin jälkeisinä päivinä hotelli- ja lentovaraukset Suomesta Britanniaan lisääntyivät yli kolminkertaisesti viikkoa aikaisempaan myyntiin verrattuna.  

Ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvosen mukaan myyntipiikin ainoa looginen selitys on Britannian kansanäänestystulos EU-eron puolesta sekä sitä seurannut punnan arvon lasku. Muualle matkoja on myyty tavalliseen tapaan.

– Lontoon sijoitus viikon kohderankingissa nousi seitsemänneltä sijalta kertaheitolla toiselle sijalle, joka kuvastaa sitä, että myyntipiikki kohdistui nimenomaan Lontooseen eikä läpi valikoiman, Neuvonen kertoi yrityksen julkaisemassa tiedotteessa.

Shoppailu monelle ykkösaktiviteetti

Punnan arvo romahti juhannusaattona alimmilleen 30 vuoteen. Se tarkoittaa euroalueelta Britanniaan matkustaville ennätyksellisen edullisia ostoksia.

– Se (shoppailu) taitaa olla monen mielessä. Lontoo on maailman parhaita ostoskaupunkeja. Eurolla saa nyt enemmän kuin pitkään aikaan ja se on varmasti monen ykkösaktiviteetti täällä, Neuvonen kertoo puhelimessa.

Ostosmatkateoriaa tukee myös se, että suurin osa Ebookersin kautta varatuista Lontoon matkoista on ollut pituudeltaan suhteellisen lyhyitä.

– Ne ovat melkein aina alle viikon matkoja, Neuvonen kertoo. 

Myynti kasvoi myös Tjäreborgilla – Aurinkomatkoilla ei havaittu piikkiä

Tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski kertoo, että brexit-piikki on huomattu myös matkatoimisto Tjäreborgilla. Myynnin kasvu ei tosin ole ollut yhtä hurjaa kuin Ebookersilla. 

– Huomasimme kasvun jo viime viikolla, että Lontoon matkoja on myyty huomattavasti enemmän kuin ennen brexitiä. 

– Verrattuna edellisten viikkojen myyntiin meillä on myyty matkoja nyt 20-30 prosenttia enemmän. Se on meidän mielestä aika suuri lisäys.

Myös Pucilowski arvioi, että matkustusinnon taustalla on punnan edullinen vaihtokurssi.

Aurinkomatkoilta puolestaan kerrotaan, että matkatoimistossa ei olla havaittu erityistä piikkiä Britannian matkojen myynnissä. 

– Sillä ei ole ollut vaikutusta Lontoon matkojen myyntiin Aurinkomatkoilla, tiedottaja Inka Ikonen Aurinkomatkojen ja Finnairin yhteisestä viestinnästä kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.