Matkahuolto tyrmää väitteet: Emme olleet uhkailleet liikenneministeriä

Matkahuolto kiistää jyrkästi uhkailleensa liikenneministeri Merja Kyllöstä.

Kyllönen kertoo Vihreässä Langassa saaneensa uhkailuja hänen yrittäessään uudistaa Suomen bussialaa aikaisempaa markkinaehtoisemmaksi. Kyllönen nimeää uhkailijatahoksi Matkahuollon.

Matkahuollon henkilöliikennepäällikkö Jukka Ylitalo tyrmää väitteet.

– Se ei pidä paikkaansa. En tiedä, mistä tällainen juttu on lähtenyt liikenteeseen. Voi olla, että kyseessä on jonkinlainen väärinymmärrys, mutta se tiedetään tarkasti, että Matkahuollosta ei kyllä kukaan ole uhkaillut ministeriä, korostaa Ylitalo.

Valehteleeko ministeri Kyllönen?

– No, minä en tiedä sitä vielä. Olemme yrittäneet ottaa yhteyttä ministeriin ja hänen erityisavustajaansa saadaksemme käsityksen siitä, että mistä tällainen väärinymmärrys on lähtenyt liikenteeseen, sanoo Ylitalo.

Linja-autoliiton omistamalla Matkahuollolla ja liiton muilla jäsenyrityksillä on joukkoliikennemarkkinoilla vahva asema.

Kyllönen on vaatinut, että kaukoliikenteen lähtökohtana olisi avoin kilpailu, jossa samoja matkoja voisi ajaa useampikin linja.

Uudistamisen taustalla on EU:n palvelusopimusasetus (PSA), joka ei salli linja-autoliikenteen nykyistä linjaliikennelupamallia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat