Matilda Castren huippuvireessä Tokion olympialaisiin – taas voitto!

Matilda Castren on voittanut golfin naisten Euroopan-kiertueen kilpailun Turussa. Castren pelasi Turussa kolmen kierroksen kokonaistuloksen 208 lyöntiä (viisi alle par-tuloksen) ja voitti kilpailun kolmen lyönnin erolla.

Lauantain päätöskierrokselle johdossa lähtenyt Castren kesti paineet ja pelasi 68 lyönnin (–3) kierroksen. Castrenin oli omien tavoitteidensa kannalta miltei pakko voittaa Turussa, koska hän ei ole naisten Euroopan-kiertueen jäsen. Voitolla Castren ansaitsi Euroopan-kiertueen jäsenyyden, ja hänet voidaan valita syksyllä pelattavaan Yhdysvaltojen ja Euroopan väliseen joukkuekilpailuun Solheim Cupiin. Turussa hän oli mukana turnausjärjestäjän kutsulla.

– Vähän tiukkaa teki saada Turun kisa mahtumaan kalenteriini, mutta Solheim Cupin edustuspaikan mahdollisuus oli tärkein syy osallistumiseeni, Castren kommentoi ennen kilpailua STT:lle.

Kukaan suomalainen ei ole koskaan aiemmin pelannut Solheim Cupissa.

Tokion olympiajoukkueeseen valittu Castren, 26, on ennen olympiaturnausta loistavassa vireessä. Kesäkuussa hänestä tuli ensimmäinen Yhdysvaltojen naisten ammattilaiskiertue LPGA-kiertueella voittanut suomalaispelaaja.

Castren on golfin naisten maailmanlistalla 58:s. Voitto nostanee hänet viidenkymmenen parhaan joukkoon.