Massiivinen yhdysvaltalainen sotilaskone ajoi 150 metriä ulos kiitotieltä Rovaniemellä – Samuli seurasi paikalta, kun lentokonetta hinattiin kahden hinausauton voimin

0:31
Katso Samuli Rosenbergin kuvaamaa materiaalia paikalta yläpuolelta.

 Rovaniemen lentokentällä tapahtui keskiviikkona erikoinen ulosajo, kun Yhdysvaltojen ilmatankkauskone ajoi ulos kiitotieltä. Tilanne tallentui silminnäkijän kameraan.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta iltapäivällä. KC-135 Stratotanker kone oli ajautunut ulos kiitotieltä kesken lentotoimintaharjoituksen. Tilanne ei poikinut henkilövahinkoja.

Lähistöltä tilannetta seurannut Samuli Rosenberg kommentoi MTV Uutisille, että tilanne paikalla oli rauhallinen, siitä huolimatta vaikka tilanteessa oli ainekset pahempaan.

– Hiljaisen kesäyön rauhaa rikkoivat vain asematasolla liikkuvat Finavian ajoneuvot sekä onnettomuuspaikalta näkyvät ajoneuvojen huomiovilkut. Tankkauskonetta hinattiin kiitotien päästä olevasta sorakentästä kahden hinausauton voimin varovasti, kone oli ajautunut selvästi sivuun kiitotielinjasta joka todennäköisesti pelasti koneen ja lentoaseman laskeutumisvalot pahoilta vaurioilta.

Rosenberg huomasi, että paikalla oli paljon sotilasasuisia ihmisiä ihmettelemässä tapahtunutta.

– Oletettavasti Yhdysvaltalaiset sotilaat kävivät välillä katselemassa termimaalin katolta ja asematasolta kohti onnettomuuspaikkaa.

ACE 21 -harjoitukseen osallistuu yhteensä 70 ilma-alusta Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Isäntämaiden lisäksi koneita on harjoituksessa mukana Alankomaista, Britanniasta, Tanskasta ja Yhdysvalloista. Mukana on myös Naton johtokeskuskone.

Katso kuvia paikalta yläpuolelta löytyvältä videolta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja