Salamasta syttynyt valtava metsäpalo tuhosi yli 40 hehtaaria Kauhajoella – palomestarin mukaan yhä käynnissä oleva sammutus on ollut haastavaa: "Ilman rajalaitosta ja helikopteria tämä olisi levinnyt paljon isommalle alueelle"

Valtava metsäpalo on tuhonnut yli 40 hehtaaria metsää Kauhajoella – päivystävä palopäällikkö kertoo, mikä tilanne alueella on nyt 5:36
Valtava metsäpalo on tuhonnut yli 40 hehtaaria metsää Kauhajoella – näin päivystävä palopäällikkö kertoo haastavasta sammutuksesta

Kauhajoella syttyi lauantai-iltana maastopaloja, jotka levisivät kymmenien hehtaarien alueelle kahdessa eri kohteessa. Palon epäillään syttyneen salaman seurauksena.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Keijo Kangastie kertoo MTV:lle sunnuntaiaamuna, että jälkisammutus on yhä käynnissä. Palo saatiin hallintaan myöhään illalla.

Pelastuslaitos löysi kaksi syttymiskohtaa, jotka olivat kilometrin päässä toisistaan. Kangastien mukaan suurempi paloalue oli kooltaan noin 44 hehtaaria.

– Kyllä siinä metsätuhoja on tullut, Kangastie kertoo.

Henkilövahinkoja palossa ei sattunut.

Alueella oli ukkostanut illalla, ja salamoinnin epäillään sytyttäneen palot.

– Salamatutkan mukaan alueella oli aika raju ukonilma ja kyllä se todennäköistä on, että salama sen aiheutti, Kangastie kertoo.

Paloa oli sammuttamassa noin sata ihmistä ja apuna oli myös sammutushelikopteri, jonka avulla palo saatiin hallintaan.

– Se on selvää, että ilman rajalaitosta ja helikopteria tämä olisi levinnyt paljon isommalle alueelle.

Päivitetty kello 10.30: Lisätty palomestarin lisäkommentit.


Lue myös:

    Uusimmat