Maskikohusta tunnettu liikemies Onni Sarmaste kaahasi itselleen mojovat sakot törkeällä ylinopeudella

3:49
Sarmaste itse on sitä mieltä, että toimitetut kasvomaskit olivat sellaisia kuin tilattiin.

Sekavista kasvomaskikaupoista tunnettu liikemies Onni Sarmaste kaahasi Lohjalla huomattavaa ylinopeutta viime marraskuussa.

Sarmaste oli lauantaina 7. marraskuuta ajanut 100 kilometrin tuntinopeusalueella 159 kilometriä tunnissa. Autossa oli Sarmasteen lisäksi yksi matkustaja. Kuulusteluissa Sarmaste tunnusti toimintansa.

Käräjäoikeus tuomitsi Sarmasteen huhtikuussa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 55 päiväsakon rangaistukseen, joka tarkoittaa hänen tuloillaan 2585 euron seuraamusta. Lisäksi päälle maksettavaksi tuli rikosuhrimaksu.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Nousi otsikoihin maskikaupoista

Sarmaste nousi otsikoihin myytyään Huoltovarmuuskeskukselle (HVK) miljoonilla euroilla kasvomaskeja. 

Huoltovarmuuskeskuksen mukaan Sarmasteen toimitus poikkesi tilatusta niin suojavarusteiden laadun kuin määrän osalta. Sarmasteen toimittamat maskit eivät HVK:n mukaan soveltuneet sairaalakäyttöön, ja se teki kaupasta tutkintapyynnön. 

Keskusrikospoliisi aloitti HVK:n maskikaupoista esitutkinnan viime vuoden huhtikuussa. Asiassa on tutkittu törkeää petosta ja törkeää rahanpesua.

Poliisi ei ole vahvistanut epäiltyjen nimiä, mutta Sarmaste on kertonut olleensa pidätettynä ja kiistävänsä kaikki rikosepäilyt. Tutkinnan aikana on takavarikoitu varoja yhteensä noin kolmen miljoonan euron arvosta sekä kaksi arvoautoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja