Mascarpone-kaurakeksikakku

Leivo äidille tai kevään juhlien sankarille vastustamaton kakku kätevästä Kauramurotaikinasta. Täytteitä vaihtelemalla, saat juuri mieleisesi kakun.

Noin 14 annosta

Valmistusaika: 1 tunti

Pohjat:
2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (2 x 400 g)

Vaahto:
2½ dl vaahtoutuvaa kermaa tai vaniljakastiketta
2 tlk mascarponejuustoa 500 g (toinen tölkki voi olla rahkaa)
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kermalikööriä (esim. Bailey's)

Kostutus:
noin 2 dl vahvaa kahvijuomaa
3 rkl kermalikööriä (esim. Bailey's)

Täyte:
3 dl mansikkasurvosta
2 dl raparperihilloa

koristeeksi mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä

Kauli sulaneen taikinapaketin jokaisesta levyistä iso pyöreä levy (halkaisija 25-28 cm) leivinpaperin päällä. Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (ja rahka). Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä.

Kokoa torttu tarjoiluastialle. Yhdistä kahvi ja kermalikööri. Kostuta alimmainen torttupohja kahviseoksella. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja sen päälle täytevaahtoa. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja levitä päälle raparperihillo ja vaahtoa. Kostuta kolmas pohja ja laita loput mansikkasurvoksesta sekä vaahto.

Levitä kakun päälle vaahtoa ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Käytä täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Siirrä jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat