Mainos

Masa Yardsille suurtilaus

Kvaerner MasaYards on saanut toisen merkittävän laivatilauksen. Ensimmäisen aluksen työt on jo aloitettu.

Masa Yards sai jättitilauksen

Kvaerner Masa Yards on saanut suuren risteilijätilauksen amerikkalaiselta Royal Caribbean -varustamolta. Tilauksen arvo on noin 580 miljoonaa euroa ja alus valmistuu keväällä 2007. Kvaerner Masa Yardsin mukaan kyseessä on tämän vuoden suurin risteilyaluskauppa maailmassa.

Tieto uudesta risteilijätilauksesta ja töiden jatkumisesta on otettu ilolla vastaan Turussa.

- Jos joku joku kilpailija on ollut sitä mieltä että ollaan auringonlaskun alla, niin tämä luo kyllä katsetta kauemmas tulevaisuuteen, iloitsee työsuojeluvaltuutettu Ari Rajamäki.

Ultra Voyager-luokan aluksella tulee olemaan pituutta liki 340 metriä ja kyytiin mahtuu 5000 ihmistä. Turun Telakka rakentaa parhaillaan samanlaista alusta ja nyt tehty kauppa koskee saman sarjan toista laivaa. Kvaerner Masa-Yardsin toimitusjohtaja Yrjö Julin on ylpeä risteilijätilauksesta.

-Meistä on todella upeaa, että saamme tehtäväksemme toisen maailman suurimman tämän aikakauden mahtavimman aluksen tekemisen Turkuun. Olemme siitä ylpeitä, Julin sanoo.

Tilaus tuo Turun telakalle työtä kevääseen 2007 asti kaikkiaan 4500 miestyövuotta, mikä sisältää sekä omat että alihankkijat. Siltikään jättitilaus ei takaa jatkuvaa täystyöllisyyttä.

Aker yhdistää suomalaistelakat

Norjalainen Aker Yards kertoo yhdistävänsä suomalaiset telakkansa Kvaerner Masa Yardsin ja Aker Finnyardsin. Uuden yhtiön nimeksi tulee Aker Finnyards. Vetovastuu tulee Masa Yardsin toimitusjohtajalle Yrjö Julinille.

Uuden yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin miljardi euroa. Henkilökuntaa on yhteensä noin 4500. Aker Yardsin toimitusjohtaja Karl Erik Kjelstad sanoo, että telakoiden yhdistämisellä haetaan synergiaetuja ja iskukykyä maailman markkinoilla.

Uuden yhtiön telakat sijaitsevat Turussa, Helsingissä ja Raumalla. Lisäksi sillä on hyttitehtaat Piikkiössä ja Paimiossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.