Martti Korhonen: Timo Soini maan vallankäytön ykkönen

Entisen puoluejohtajan uudet tehtävät 24:44

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Martti Korhonen sanoi Studio55.fi-lähetyksessä, että perussuomalaiset pitävät kokoomusta ja keskustaa liekanarussaan.

Martti Korhosen mukaan hallituskokoonpano on tällä hetkellä jokaisen hallituspuolueen vanki, sillä jos yksikin puolue lähtee, koalitio hajoaa. Korhonen sanoo, että perussuomalaiset ovat ottaneet tilanteesta hyödyn irti olemalla sekä hallituksessa että oppositiossa tai olemalla hiljaa.

Timo Soini on tällä hetkellä varmaan maan poliitikoista ylivoimaisesti vallankäytön ykkönen, koska Timo Soinin kautta perussuomalaiset ovat hallituksessa tai eivät ole hallituksessa. Toisekseen Timo Soini käyttää perussuomalaisten valtaa hallituksessa pitämällä keskustaa, pääministeripuoluetta, ja kokoomusta myös tietyllä lailla melko tiukassa liekanarussa, Korhonen sanoi lähetyksessä.

Perussuomalaisten toimet ovat Korhosen mielestä heijastuneet myös esimerkiksi hallituksen Kreikka-linjauksiin.

– Jos katsoo perussuomalaisten ja kokoomuksen Kreikka-linjauksia, ja osin keskustan ja taas perussuomalaisten, niin kyllähän kokoomus ja keskusta ovat tulleet perussuomalaisten linjalle ihan selvästi.

Korhonen arvioi myös, että perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasiain- ja eurooppaministeri Soini olisi miettinyt joitain linjauksia valmiiksi jo hallitusneuvotteluissa.

– Luulen, että myös pääministeri Juha Sipilä ehkä vähän kokemattomuuttaan ei huomannut sitä, minkä Timo varmaan mietti valmiiksi, että hän tulee käyttämään kyllä väkiruuvia siellä (hallituksen) sisällä.

Onko Korhonen ollut tyytyväinen päätökseensä jättää hakematta eduskuntaan? Miksi politiikassa ei ole enempää joukkuepeliä? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat