Marokon maanjäristyksen kokenut suomalainen työporukka paluumatkalla Suomeen

Tämän vuoksi Marokon maanjäristys oli poikkeuksellinen 4:01
Katso myös: Tämän vuoksi Marokon maanjäristys oli poikkeuksellinen

Unescon Geopark-konferenssiin Marrakechissa osallistuneet suomalaiset ovat päässeet eilisen aikana pois alueelta. Konferenssiin osallistunut Salpausselän Geoparkin toiminnanjohtaja Kati Komulainen kertoo STT:lle, että suomalaisella työporukalla ei ole Marokossa hätää.

Komulainen seurueineen matkusti 250 kilometriä lauantaina Marrakechista Casablancaan. He pääsivät siellä hotelliin yöpymään lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi ja odottamaan paluulentoa Suomeen.

– Päätimme lähteä Marrakechista kuluttamasta paikallisten resursseja, hän kertoo.

Marokossa pelastusmiehistöt taistelevat aikaa vastaan maanjäristyksestä eloojääneiden löytämiseksi 1:39
Marokossa pelastusmiehistöt taistelevat aikaa vastaan maanjäristyksestä eloojääneiden löytämiseksi.

Pohjoismaalaiset kotimatkalla

Komulaisen paluulennon oli tarkoitus lähteä tiistaina Marrakechista, ja konferenssin oli tarkoitus jatkua vielä sunnuntain ja maanantain, mutta konferenssi jäi lyhyeksi maanjäristyksen takia.

Hän myös kertoo, että osa suomalaisista pääsi suunnitellusti tänään lentämään takaisin Suomeen. Komulainen itse lentää sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Casablancasta Suomeen tiistain sijasta.

–  Koko pohjoismaalainen porukka on saanut nyt selville mihin menevät, ja miten pääsevät kotimaihinsa. Niiden suhteen ei ollut ongelmia. Osa lähti eilen ja osa tänään.

Lue myös:

    Uusimmat