Mainos

Markus Selinille vuosi ehdollista vankeutta talousrikoksista

Elokuvatuottaja on ilmoittanut olevansa tyytymätön käräjäoikeuden langettamaan tuomioon. Selin aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Elokuvatuottaja Markus Selin on tuomittu ehdolliseen vankeuteen.

Selin sai Helsingin käräjäoikeudessa vuoden ehdollista vankeutta törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä velallisen petoksesta. Lisäksi hän joutuu maksamaan yhteensä 100 000 korvaukset Uudenmaan verovirastolle ja Nordea-pankille.

Oikeus katsoi Selinin salanneen tulojaan ja omaisuuttaan ulosotolta 1990-luvulla.

Selin velkaantui 80- ja 90-luvun taitteessa, kun Jäätävä Polte -nimisen elokuvan esittäminen kiellettiin ja Keravan sisähuvipuistohanke ei toteutunut.

Käräjäoikeuden mukaan pahasti velkaantunut Selin kiersi verottajan ulosottotoimet hallinnoimalla Solar Films Inc Oy:tä ja Elokuvatuotanto Storm Inc Oy:tä gibraltarilaisen Cistela-peiteyhtiön kautta. Yhtiö omisti 44 prosenttia Stormista ja yli puolet Solar Filmsistä.

Lisäksi oikeus katsoi, että Selin lopetti tietoisesti palkan nostamisen yhtiöistä vuosien 1997-2001 välillä, jotta velkoja ei voitaisi periä häneltä.

Palkan sijasta Selin otti Stormista noin 100 000 euroa käteistä tuotantoon liittyvinä kuluennakoina. Koska riittäviä selvityksiä rahojen kohtalosta ei löytynyt, oikeus katsoi, että rahat ovat menneet Selinin yksityiskäyttöön.

Selinin puolustus kiisti syytteet. Elokuvatuottajan oman kertomuksen mukaan hän elätti itsensä näinä vuosina vanhempiensa ja ystäviensä avulla.

Selin ilmoitti heti olevansa tyytymätön tuomioon ja aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Solar Filmsin tunnetuimpia elokuvia ovat muun muassa Häjyt, Paha maa ja Matti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.