Markus Selin ja Aleksi Mäkelä muistelevat välirikkoaan uutuuskirjassa: "Puhelimessa huudettiin ja hakattiin luuria"

Markus Selinin elämäkerta julkaistiin tänään 0:30
Markus Selinin elämäkerrassa ääneen pääsevät myös miehen ystävät.

Markus Selin ja Aleksi Mäkelä ajautuivat riitaan ensimmäisen Vares-elokuvan aikana. 

Syyskuussa julkaistussa Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin (Tammi) -kirjassa muistellaan Markus Selinin ja Aleksi Mäkelän välirikkoa. 

Kesällä 2004 Vares-elokuvaa työstäneiden miesten välillä vallitsi mykkäkoulu. Kaksikolla oli erimielisyyksiä ensimmäisen Vares-elokuvan sisällöstä. 

– Kiistely alkoi elokuvan yleisilmeestä. Minusta leikkausversiossa väkivalta oli graafista. Minusta elokuvan yleisölupaus oli leppoisampi kuin Aleksin state of mind sillä hetkellä, Selin kuvailee kirjassa

Mäkelän mukaan Selin halusi leikkausvaiheessa muuttaa asioita, joita ei voinut enää muuttaa, kuten esimerkiksi väkivaltaa.

– Se tuntui niin kohtuuttomalta, kun elokuva oli jo kuvattu ja leikattu. Jos elokuvan iso pointsi on väkivalta ja se otetaan pois, niin mitä elokuvaan sitten enää jää? Mäkelä sanoo kirjassa. 

Ohjaajan ja tuottajan välit tulehtuivat entisestään, ja erimielisyydet paisuivat myös elokuvan äänimaailmaan. Mäkelä halusi synkkään elokuvaan heviä, Selin suomirokkia.

– Puhelimessa huudettiin ja hakattiin luuria korvaan. Välissä oli välillä tiedontuojia. Markus ei ole riidanhaastaja, mutta mua oli kiusattu siinä vaiheessa omasta mielestä jo tarpeeksi ja mä ihan odotin, koska pääsee riitelemään. Olisin varmaan hyväksynyt samat asiat, jos ne olisi sovittu etukäteen, Mäkelä muistelee.

Mäkelä ei osallistu Vares-elokuvan markkinointikiertueelle ja elokuvan julisteesta tiputettin pois teksti Aleksi Mäkelä -elokuva. Riita laantui puolen vuoden jälkeen.

– Markus tuli meille viskipullon kanssa. Vasta vuosien päästä me purettiin asiaa tarkemmin. Sitten se ei enää ollut vakavaa, Mäkelä kuvailee. 

Veli-Pekka Lehtosen Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin (Tammi) ilmestyy 26. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat