Marko Keränen sysättiin rytinällä julkisuuteen vuonna 2006 – muistelee ensimmäisen TTK-kauden surullista käännettä

Pia Penttalan ja Marko Keräsen TTK-taival päättyi 9:39
Videolla Pia Penttala ja Marko Keränen kertaavat mitä jäi käteen yhteiseltä TTK-taipaleelta

Marko Keränen nousi vuonna 2006 julkisuuteen ensimmäisellä Tanssii Tähtien Kanssa -kaudella, jolloin tanssimatka Kristiina Elstelän kanssa sai surullisen käänteen, kun tämän poika menehtyi yllättäen.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelmassa nähtiin sunnuntaina 8. lokakuuta jälleen pudotus, kun kotimatkalle joutuivat tuomaripisteiden ja yleisöäänten perusteella supernanny Pia Penttala  ja tähtiopettaja Marko Keränen.

Keränen on Suomen Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa ennätyksiä tehnyt opettaja, sillä hänellä on takanaan eniten tuotantokausia. Keränen nähtiin ohjelmassa jo sen ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2006, jolloin hän oli sittemmin edesmenneen näyttelijän Kristiina Elstelän pari. 

TTK-uransa aikana Keränen on ollut neljä kertaa finaalissa ja tullut aina toiseksi. Keränen kertoi Huomenta Suomen  haastattelussa kunkin finaaliin yltämisen olleen hänelle aina erityinen saavutus, jota vaalii muistoissaan. 

– Toki kun Kristiina Elstelä oli ensimmäisellä kaudella parini, niin se on ehkä kuitenkin se mieleenpainunein. Mutta jälkeenpäin on tullut niin monta muutakin, Keränen kertoi luetellen TTK-uransa mieleenpainuvimpia hetkiä, joihin lukeutuvat niin finaalifreestyle-esitys Laura Voutilaisen kanssa, kuin wienervalssi Kiti Kokkosen kanssa. 

Ensimmäinen tuotantokausi on kuitenkin muistoissa ylitse muiden, sillä silloin kaikki oli uutta ja kokeilemisen kautta opittiin. Keränen tuli itsekin sen kautta julkisuuteen ja koko kansan tuntemaksi. 

Kauden aikana tapahtui paljon, myös hyvin traagisia asioita, kun Keräsen tanssioppilaan Kristiina Elstelän poika menehtyi yllättäen vain 25-vuotiaana. Elstelä jatkoi surutyönsä ohella TTK-harjoituksia Keräsen kanssa. Varsinkin tuolloin tanssiopettajan merkitys oli valtava, ja myös Keräselle se oli voimakas sysäys julkisuuden moniin puoliin. 

– Jo läheiseksi muodostuneen ihmisen tragedia ja se oli kaikkien lehtien sivuilla, niin se julkisuuden ja yksityisyyden kanssa tasapainottelu ja semmoisen surutyön tekeminen koko kansan silmien alla. Ja toisaalta hänen tukeminen: enhän minä varsinaisesti siinä mitään surutyötä itse päässyt tekemään, vaan olin Krissen tukena silloin. 

– Siinä tuli niin laaja oppimäärä lyhyessä ajassa Oulun pojalle silloin. Piti tottua siihen, että kasvot löytyivät joka iltapäivälehden kannesta kahdeksan päivän ajan putkeen. Oli semmoista aikamoista turbulenssia, vaikka tietenkin silloin oli huoli Krissen jaksamisesta. 

Kristiina Elstelä menehtyi vuoden 2016 kesäkuussa 73-vuotiaana.

Yllä olevalla videolla Pia Penttala ja Marko Keränen kertovat, minkä tavoitteen saavuttivat TTK-matkansa aikana sekä yllättävästä vastaanotosta, jonka Penttala sai viimeiseksi jääneestä tanssistaan. 

Alla olevalla videolla Penttalan ja Keräsen viimeinen rumba. 

Pia & Marko – Prinsessalle 5:58

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
Tanssikupla MTV Katsomossa klo 18 maanantaisin ja perjantaisin. 
Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat