Marko Hietala yllätti maailman eropäätöksellään Nightwishista – lue tunteikas ja voimakas päivitys sanasta sanaan

8:21
Marko Hietala voitti syksyllä Masked Singer -sarjan toisen kauden. Katso videolta, mikä sai lähtemään sarjaan!

Marko Hietala ilmoitti tiistaina 12. tammikuuta vetäytyvänsä Nightwish-yhtyeestä sekä julkisuudesta. 

Basisti Marko Hietala, 54, ilmoitti päätöksestään sosiaalisen median tileillään. Hietala julkaisi somessa erokirjeensä sekä avasi päätöksensä taustoja. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vapaasti suomennettuna kirje kuuluu näin:

Rakkaat ihmiset. Olen jättämässä Nightwishin ja julkisen elämäni. 

En ole enää  muutamaan vuoteen pystynyt tuntemaan tämän elämän arvoa. Meillä on suuria suoratoistoyhtiöitä, jotka vaativat täyttä työtä ja inspiraatiota artisteilta, jakaen tuoton epäreilusti. Jopa artistien välillä. Olemme musiikkiteollisuuden banaanivaltio. Suurimmat keikkapromoottorit supistavat jopa omien kauppatavaroidemme osuudet samalla, kun osinkoja maksetaan Lähi-itään. Ilmeisesti jotkut pappisvallat voivat ottaa rahaa musiikista, josta voisi joutua mestatuksi tai vangituksi ilman, että ne näyttävät tekopyhiltä. Vain muutama esimerkki tästä. 

Kulunut vuosi pakotti minut pysymään kotona ja miettimään. Huomasin olevani pettynyt tähän sekä moniin asioihin. Huomasin, että olen vahvistamisen tarpeessa. Minulle kirjoittaminen, laulaminen ja soittaminen vaatii uusia syitä ja inspiraatioita. "Waldenini" toisin sanoen. Ja se on jopa kirjassani, että olen krooninen masentuja. Minulle ja ympärilläni oleville ihmisille on vaarallista, jos jatkan. Jotkut ajatukset taannoin olivat synkkiä. Älkää huolehtiko, olen kunnossa. Minulla on kaksi poikaani, vaimoni, muu perheeni, ystäväni, koirani sekä paljon rakkautta. 

Enkä usko, että tulen poistumaan lopullisesti. 

Salaliitto on päivän sana. Ihmisille, jotka pitävät niistä joudun sanomaan, että 55-vuotissyntymäpäiväni on nyt 14. tammikuuta ja olen toden totta tehnyt aikani toistaiseksi. Esimerkiksi Tuomaksen (Holopainen) syyttäminen on loukkaus sekä häntä että vapaata tahtoani kohtaan. Tämä on hyvin surullinen asia myös meille kaikille. Pyydän, välittäkää siitä.

Mutta tietenkin nyt tiedämme, jos jotkut tekevät niin tarkoituksella. 

On muutamia asioita, joita olen sopinut tekeväni vuonna 2021. Muuten pyydän ystävällisesti sekä kunnioituksella medialta, bändeiltä, artistiprojekteilta ja muilta: älkää pyytäkö minua mihinkään seuraavan vuoden aikana. Minulla on tehtävänä hieman uudelleen keksimistä. Toivottavasti voin kertoa teille niistä vuonna 2022. Se ei kuitenkaan ole lupaus. 

Olen niin pahoillani tästä. 

Marko Hietala. 

PS: Tony Iommi on poikkeus "ei mitään yhteydenottoja" -pyyntöön. Lapsuudensankari ottaa etusijan.
 

Hietala on vaikuttanut Nightwish-yhtyeessä vuodesta 2001 lähtien. Vuosien saatossa Nightwish on noussut yhdeksi kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä.

Suomalaisen raskaan musiikin kentällä Hietala on vaikuttanut jo yli 30 vuotta. 1980-luvun alussa hän perusti veljensä kanssa Tarot-yhtyeen. Nightwish-yhtyeen riveihin liittyminen nosti hänet kansainväliseen maineeseen. Hietala on vaikuttanut myös esimerkiksi Sinergy-yhtyeessä sekä Raskasta joulua -albumeilla.

Syksyllä hän paljastui Masked Singer Suomi -sarjan Tohtori-hahmoksi ja voitti koko kisan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja