Mainos

Markka odottaa ERM-päätöstä

Ennakkotiedot Suomen pankin pankkivaltuuston kokouksesta kertoivat, että markan ERM-kytkentä ei ole tänään asialistalla. Huhut ja odotukset markan kytkemisestä Euroopan valuuttakurssijärjestelmään ovat selvästi vahvistaneet markkaa alkuviikosta.

Markkinoilla ja vientiyrityksessä on alettu pelätä, että jos kytkentä viivästyy, markka vahvistuu edelleen.

Tämänviikkoinen ERM-mylläkkä sai alkunsa Etelä-Saimaa-lehden jutusta. Lehden haastattelema pääministeri Paavo Lipponen katsoi, että aika on nyt kypsä ERM-ratkaisulle.

Tiistaina pommi sitten räjähti valuuttamarkkinoilla. Vientiyritykset vaihtoivat valuuttojaan Suomen markoiksi yli miljardilla. Eilen Suomen Pankki yritti hillitä markan vahvistumista huutokauppakoron laskulla. Vaikutus jäi kuitenkin hetkelliseksi.

Markan suunta on ollut Saksan markkaan nähden vahvistuva koko viikon.

Pankkivaltuustolla rutiiniasioita

Pankkivaltuusto käsitteli kokouksessaan rutiiniasioita. Pankkivaltuuston seuraava "normaalikokous" on lokakuun 17. päivänä.

Pankkivaltuutettujen puheenjohtajan Ilkka Kanervan (kok.) mukaan kokouksessa käsiteltiin keskuspankin kiinteistön realisointia Lahdessa, Rahoitustarkastuksen johtokunnan nimittämistä sekä Emun kolmannen vaiheen valmisteluun liittyviä asioita.

Tavalliseen tapaan pankkivaltuutettuja valistettiin ajankohtaisesta taloudellisesta tilanteesta.
(MTV3/Huomenta Suomi-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.