Marjatan, 77, talo herättää kummastusta niin sukulaisissa kuin lähitienoon asukkaissakin – puolet yläkerran pinta-alasta roikkuu ilmassa

Marjatan, 77, modernissa talossa puolet yläkerran pinta-alasta roikkuu ilmassa 4:05
Katso videolta, miltä Marjatan talo näyttää!

Grand Designs Suomi -sarjan tuoreessa jaksossa seurataan 77-vuotiaan Marjatan loppuelämän talon valmistumista.

Grand Designs Suomi -sarjan keskiviikkona 15. marraskuuta esitettävässä jaksossa nähdään talo, joka jakaa mielipiteitä niin omistajansa lähipiirissä kuin lähitienoon asukkaissakin.

Jaksossa itselleen modernin kodin lapsuutensa maisemiin Lohjalle rakennuttaa ensirakentaja ja entinen EU-virkamies Marjatta, 77.

Marjatan unelmatalon ulkoasu on erikoinen: alla on 40 neliön pohjakerros johon tulee yli kaksi kertaa alakerran pituinen yläkerta. Puolet yläkerran pinta-alasta roikkuu siis kirjaimellisesti ilmassa.

Tunnen kylän talot. Halusin jotain vähän erilaista, joka poikkeaa kylästä, Marjatta kertoo jaksossa.

Kahdeksan lapsen isoäiti Marjatta toivoo uuden kotinsa toimivan suvun kokoontumispaikkana. Talo on Marjatan mukaan mummonmökki 2.0.

Jaksossa Marjatta kutsuu sukuaan, ystäviään ja naapureitaan tontilleen "laskemaan peruskiven" ja nauttimaan hernesoppaa sekä kahvia. Kokoontumisen yhteydessä Marjatan veli Matti kertoo kameroille rehellisen mielipiteensä siskonsa tulevasta talosta.

Mitä on vähän juttua ollut, niin mielestäni aika erikoinen. Ei ole minun taloni. Minä muistan jossain vaiheessa, kun olimme täällä, niin (Marjatta) jutteli heti ensimmäiseksi viinikellarista, Matti nauraa.

Jakson peusteella Marjatan talo ei herätä pelkästään ihastusta myöskään ohikulkijoissa.

Eriävistä mielipiteistä huolimatta Marjatan taloprojekti on tuonut sisaruksia lähemmäs toisiaan. Sisarukset ovat puuhastelleet yhdessä taloprojektin parissa.

– (Projekti) on onnistunut sisarusteni ansioista, Marjatta sanoo.

Alun perin Marjatan piti rakentaa perinteinen omakotitalo, mutta jakson lopussa hän on silminnähden onnellinen rohkeasta valinnastaan tehdä jotain muuta.

– Tämä on upea ja uskomaton. Melkein tuntuu siltä, että onko tämä minua varten, tämä on niin hieno. Tämä on elämys koko talo, hän iloitsee valmiin talonsa pihalla.

Grand Designs Suomi keskiviikkoisin MTV Katsomossa ja klo 20 alkaen MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat