"Fiksu löisi rakentamisen poikki"– taloprojektin kustannukset nousevat pilviin Grand Designs Suomi -sarjassa

Männyt aiheuttavat harmaita hiuksia taloprojektissa 0:50
Mitä haasteita rakentamisessa oli? Katso esimakua jaksosta!

Grand Designs Suomi -ohjelman starttijaksossa seurataan Risto Juvosen taloprojektia.  

Suomalaisen arkkitehtuurin ja asumisen ohjelma Grand Designs Suomi seuraa toisellakin tuotantokaudella taloprojekteja piirustuspöydältä unelmien kodeiksi. 

Kauden starttijaksossa seurataan viihdeteollisuuden taustahahmo, Live Nationissa pitkän uran konserttijärjestäjänä tehneen Risto Juvosen unelmaprojektia lomahuvilasta.

Kirkkonummelle nousevan Bumerangi-talon rakentumista seurataan heti alkumetreiltä lähtien. Bumerangi-nimensä talo sai katon muodosta, joka yhdistää kolme erillistä taloa yhdeksi kokonaisuudeksi.

–  Asettelin laatikon muotoisia taloja tähän kolme kappaletta. Sitten katsoin, että näyttäisi kuin tähän voisi lyödä bumerangin katolle. 

– Lähetin arkkitehdille bumerangin kuvan ja sanoin, että tossa on meidän katto, Juvonen kertoo juontaja Samppa Lappalaiselle.

Hän oli varautunut projektin kestävän kaksi vuotta projektiin ja rakentamisen osalta miljoonan budjettiin. Arkkitehdiksi valittiin Tuomas Silvennoinen, jonka on vastannut muun muassa Helsingin Länsiterminaalin sekä Turun tulevan musiikkitalon suunnittelusta.

Talon erikoisuuksia ovat muun muassa talon katon läpi kasvavat männyt. Koronan ja Ukrainan sodan vuoksi rakennuskustannukset nousevat projektissa taivaisiin. 

– Ei ole Suomessa rakentaminen halpaa puuhaa, Juvonen pohtii jaksossa. 

– Fiksu löisi rakentamisen poikki ja odottaisi pari vuotta, että hinnat rauhottuu, hän summaa. 

Mitä haasteita rakentamisessa oli? Katso esimakua jaksosta ylhäällä olevalta videolta!

Grand Designs Suomi ke 20.9. klo 20 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat