Mariupolissa loukussa oleva sotilas vetoaa videolla haavoittuneiden pelastamiseksi: "Sadat siviilit saastaisissa olosuhteissa, pian loppuu ruoka ja juoma"

Mariupolissa loukussa oleva sotilas vetoaa videolla haavoittuneiden pelastamiseksi 3:16
Katso video: Mariupolissa loukussa oleva sotilas vetoaa videolla haavoittuneiden pelastamiseksi

Ukrainan Mariupolissa Azovstalin tehdasalueella on yli 600 haavoittunutta ilman lääkkeitä tai mahdollisuutta kunnolliseen hoitoon, sanoo Ukrainan laivaston 36. merijalkaväkiprikaatin komentaja Serhii Volyna julkaisemassaan Facebook-videossa. Haavoittuneissa on niin sotilaita kuin siviilejä.

Volynan mukaan paikalta ovat loppuneet lääkkeet, eivätkä olosuhteet ole riittävät haavoittuneiden hoitoon. Hän lisää, että alueella on satoja siviilejä, myös lapsia, jotka joutuvat elämään saastaisissa olosuhteissa. Volynan mukaan ihmisiltä loppuu pian ruoka ja juoma.

Merijalkaväkiprikaatin komentaja vetoaa ihmisten pelastamiseksi. Hän viittaa toisen maailmansodan aikaiseen Dunkerquen evakuointiin ja toivoo vastaavaa evakuointia Mariupoliin.

Venäjä on piirittänyt Mariupolia jo viikkokausia ja jatkanut ilmaiskuja myös tänään. Iskuissa käytetään pääosin vapaasti putoavia pommeja, joita ei voi ohjata. Tämä lisää riskiä siviiliuhrien määrän kasvamisesta, Britannian puolustusministeriö totesi aiemmin tänään tilannekatsauksessaan.

Lue myös:

    Uusimmat