Marion Rung juhlii pitkää uraansa! Laulaja muistaa hämmentävän bussimatkan uransa alkuajoilta: "Kaikki tuijottivat minua"

15:57
Kuka edustaa Suomea Euroviisuissa? Marion Rung arvioi kilpailukappaleet MTV Uutiset Livessä!

Laulajatähti Marion Rung on viihdyttänyt suomalaisia jo 60 vuoden ajan. Laulaja on päättänyt, ettei anna koronapandemian varjostaa juhlavuotta.

Suomen musiikkitaivaan valopilkku Marion Rung, 75, suorastaan mykistyy, kun häneltä kysyy, mitä juhlavuosi hänelle merkitsee.

– Kun katson taaksepäin uraani, niin se on kuin hetki vain. Samalla se on 60 vuotta, mikä on aika pitkä aika, hän tuumii.

Rung tempaistiin musiikkibisnekseen jo nuorena tyttönä. Luxemburgissa maaliskuisena päivänä vuonna 1962, nuori Rung asteli 16-vuotiaana kansainvälisen yleisön eteen illan ensimmäisenä.

Pian koko Eurooppa kuuli  tutun "linnun viserryksen", josta muodostui ikivihreä klassikko Suomessa. Voittoa kilpailukappaleella Tipi-tii  ei tullut, mutta Rungin ura lähti nousukiitoon.

Suosio yllätti silloin täysin nuoren laulajan.

Rung muisteleekin ensimmäistä bussimatkaansa, kun hän oli voittanut Suomen euroviisukarsinnat. Hän työskenteli silloin kampaajaharjoittelijana Helsingissä.

– Kaikki tuijottivat minua ja onnittelivat bussissa. Olin aivan häkeltynyt, en osannut odottaa ihmisten tunnistavan minua, Rung naurahtaa.

Klassikot kantavat

Rungin viisukokemus ei jäänyt yhteen kertaan, vaan toinen edustusmatka odotti jo vuonna 1973. Kipailu järjestettiin jälleen Luxemburgissa, Rungin vuoro oli taas esiintyä illan ensimmäisenä.

Reipas Tom tom tom -kappale ei voittoon asti riittänyt, mutta Rung palasi kotimaahan kelpo suorituksen kanssa, loppusijoitus oli kilpailun kuudes.

– Mietin usein hetkiä uraltani, en haikeana, vaan kiitollisena siitä, mitä kaikkea olen saanut tehdä.

Hän myöntää, ettei laulajan työ ole aina helppoa. Varsinkin epävarmuus keikkojen määristä ja omasta jaksamisesta ovat tuttuja myös laulajakonkarille.

– Välillä olen pärjännyt paremmin ja toisinaan huonommin, mutta tässä sitä kuitenkin ollaan, Rung tuumaa.

Mieltä kuitenkin lämmittää uskolliset fanit, joita asuu myös Suomen rajojen ulkopuolella.

El Bimbo -laulu nousi hitiksi Saksassa. Eräs saksalainen fanini on tullut jopa Suomeen katsomaan konserttiani.

Usein laulajaa pyydetään esittämään Hyvästi yö -kappale, jolla hän voitti vuonna 1980 Sopotin laulufestivaalit, jotka olivat Itä-Euroopan vastine Euroviisuille.

Jo muutama vuosi aikaisemmin Rung oli palannut takaisin voittajana samaiselta laulufestivaalilta.

Vieläkö Rungista olisi Euroviisuihin?

– Tätä kysytään usein. Vaikea sanoa, sillä koen Euroviisut nuorten jutuksi nykyään, mutta koskaan ei kannata sanoa täysin ei, Rung naurahtaa.

Korona ei lannista

Rungin juhlakiertue käynnistyy lokakuussa, jos koronatilanne on silloin rauhoittunut. Tarkoitus on vierailla kolmessakymmenessä konserttipaikassa.

– Yleisö tulee kuulemaan laidasta laitaan kappaleitani. Kestosuosikkeja, joita pyydetään kerta toisensa jälkeen, tullaan varmasti kuulemaan, Rung lupaa.

Arki korona-aikana kuluu laulajan mukaan kotona katsellen elokuvia ja ulkoillen. Iloa tuovat alle kouluikäiset lapsenlapset.

– Lapsenlapset tuovat aivan uutta energiaa elämään.

75 vuotta viime vuoden joulukuussa täyttänyt laulaja ei valittele väsymystä tai ikäänsä.

– Minähän olen nuori! En tunne itseäni niin vanhaksi kuin olen, sillä ikä on vain numero. Tärkeintä on silti terveys, Rung pamauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja