Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marinoitua lampaanpotkaa ja hasselpähkinäperunoita

Julkaistu 24.04.2008 13:34(Päivitetty 29.04.2008 10:34)

4 annosta

  • 4 palaa lampaanpotkaa á 250 g
  • Marinadi:
  • pieni hyppysellinen sahramin rihmoja
  • ½ tl juustokuminaa (jeeraa)
  • ½ tl aniksen siemeniä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 limettiä paloiteltuina
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl soijakastiketta

Sekoita sahrami, juustokumina, aniksen siemenet, mustapippurit, rosmariini, limetit ja valkosipulinkynnet morttelissa. Hienonna ainekset survimella tai morttelissa ja sekoita seokseen öljy, viinietikka ja soijakastike. Voit suojata vaatteesi pitämällä morttelin päällä muovipussia. Kaada marinadi lihapalojen päälle ja hiero sitä lihan sisään. Anna marinoitua vähintään 20 minuuttia. Taputtele liha tämän jälkeen kuivaksi ja paista grillissä.

Vihje: voit sekoittaa käyttämättä jääneen marinadin tomaattikastikkeeseen.

Tarjoile lisäksi hasselpähkinäperunoita.

Hasselpähkinäperunat

4 annosta

  • 800 g pieniä keitettyjä perunoita
  • 1 nippu punasipuleita
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia (tai 0,5 rkl kuivattua rosmariinia)
  • ½ dl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • suolaa ja pippuria
  • Kastike:
  • 2 dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa sipulit palasiksi ja ruskista ne perunoiden kanssa. Lisää rosmariini ja paahdetut hasselpähkinät sekä suolaa ja pippuria. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mikäli tarvitsee lisää vielä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita perunat ja sipulit kastikkeeseen ja tarjoile lampaan kanssa.

Resepti: Tina Nordström

(Täydellinen päivä 24.4.2008)

Lisää aiheesta:

Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseenVaroitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä