4 annosta
- 4 palaa lampaanpotkaa á 250 g
- Marinadi:
- pieni hyppysellinen sahramin rihmoja
- ½ tl juustokuminaa (jeeraa)
- ½ tl aniksen siemeniä
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl rosmariinia
- 2 limettiä paloiteltuina
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- ½ dl soijakastiketta
Sekoita sahrami, juustokumina, aniksen siemenet, mustapippurit, rosmariini, limetit ja valkosipulinkynnet morttelissa. Hienonna ainekset survimella tai morttelissa ja sekoita seokseen öljy, viinietikka ja soijakastike. Voit suojata vaatteesi pitämällä morttelin päällä muovipussia. Kaada marinadi lihapalojen päälle ja hiero sitä lihan sisään. Anna marinoitua vähintään 20 minuuttia. Taputtele liha tämän jälkeen kuivaksi ja paista grillissä.
Vihje: voit sekoittaa käyttämättä jääneen marinadin tomaattikastikkeeseen.
Tarjoile lisäksi hasselpähkinäperunoita.
Hasselpähkinäperunat
4 annosta