Marinoidut kasvikset

Mikä olisi nopea vaihtoehto kanankoipien lisäkkeeksi kun ei voi tehdä muusia, eikä riisiä jaksa aina syödä?
t. Anna-BellaJos nuudelit, kuskus ja polentakin kyllästyttävät. Suosittelen kokeilemaan höyrytettyjä marinoituja kasviksia. Kasviksia kannattaa vaihdella sesongin mukaan. Tässä resepti.

Marinoidut kasvikset

1 pieni kukkakaali
3-4 porkkanaa
2 punasipulia
pala kesäkurpitsaa

marinadi:
1/2 dl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
1/2 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
mustapippuria
tuoretta timjamia tai basilikaa
Paloittele kukkakaali. Leikkaa kuoritut porkkanat viipaleiksi. Kypsennä kukkakaalilohkoja ja porkkanapaloja joko kuvun alla mikroaaltouunissa tai kattilassa tilkassa vettä muutama minuutti. Valuta ja jäähdytä ne. . Leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi. Halkaise kesäkurpitsaa pituussunnassa ja leikkaa viipaleiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää joukkoon kasvikset ja sekoita. Tarjoa joko kylmänä tai lämpimänä.

Lue myös:

    Uusimmat