Marin uskoo SDP:n voittoon, mutta perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen olisi vaikea mahtua

10:24
Sanna Marin vastasi median kysymyksiin – näin hän kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-prosessia

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin piti tänään puolueelleen vaalitunnelmaa nostattavan puheen ja tapasi median edustajia Helsingissä.

Marin kertoi puheessaan sekä median edustajien haastattelussa uskovansa puolueensa voittoon kahden viikon päästä pidettävissä eduskuntavaaleissa.

Hän kertoo SDP:n tavoittelevan paikkaa pääministeripuolueena. Hallituksen muodostaminen vaatii hänen mukaansa kaikilta kompromissitaitoja, mutta perussuomalaisten kanssa Marin ei näe yhteistä tulevaisuutta hallituksessa.

– Omalta osaltani olen todennut sen, että SDP:n ja perssuomalaisten olisi vaikea mahtua samaan hallitukseen, koska meidän näkemyksemme ovat niin erilaisia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kommentoi aikaisemmin Ilta-Sanomien haastattelussa, että Marinin täytyy nöyrtyä.

– SDP ei nöyrry tavoitteistaan tai omista näkemyksistään vain sen takia, että oikeisto sitä vaatii, Marin kommentoi.

–  Ehkäpä tämä lausahdus Mykkäsen suusta kertoo myös siitä, minkä takia kokoomusta pidetään ylimielisenä puolueena, hän jatkoi.

Yhteydenpito Ruotsiin jatkuu

Marin totesi Suomen Nato-jäsenyyden olevan jo pitkällä, mutta uutta tietoa prosessin etenemisen aikatauluista hänellä ei ollut.

Turkin ja Unkarin ratifioinnin jälkeen Suomella on hänen mukaansa kansallisesti kaikki edellytykset hyvinkin pikaiseen prosessiin.

Marinin mukaan Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon samanaikaisesti olisi koko Naton etu. Hän kertoo olleensa yhteydessä Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa.

– Olemme vaihtaneet viestejä ja olen kertonut, että Suomi tekee kaikkensa, jotta myös Ruotsista tulisi Naton jäsen.

Puoluevaltuuston kokouksessa pitämässään puheessa Marin nosti esiin SDP:n vaalitavoitteita.

Marin puhui muun muassa työelämän epäkohdista, palkkatasa-arvosta ja syrjinnästä.

– SDP haluaakin toteuttaa ensi vaalikaudella tasa-arvolain mittavan uudistuksen, jossa keskitytään erityisesti tasa-arvon edistämiseen sekä syrjintäkieltojen, valvonnan ja oikeussuojakeinojen vahvistamiseen.

SDP on jo aiemmin nostanut esille lyhennetyn työajan kokeilun, jonka Marin nosti jälleen esille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja