Marimekon Tiina Alahuhta-Kasko suree edesmennyttä "oppiäitiään" – "Kirsti oli poikkeuksellinen ihminen"

Kirsti Paakkanen oli valovoimainen bisnesnainen – katso video Paakkasesta vuosien varrella 3:43
Katso video: Kirsti Paakkanen vuosien varrella

Marimekon pitkäaikainen omistaja ja kunnioitettu uranainen Kirsti Paakkanen on tänään menehtynyt 92-vuotiaana. Hänen käsissään alennustilassa olleesta yrityksestä syntyi menestyvä pörssiyhtiö. 

Kuolinuutisen otti surullisena vastaan myös Marimekon nykyinen toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko, joka vastasi MTV:n kommenttipyyntöön sähköpostitse. 

– Kirsti oli aivan poikkeuksellinen ihminen, rakas ystäväni ja oppiäitini. Hän oli aina aito oma itsensä ja hänellä oli aseista riisuva, voimaannuttava vaikutus ihmisiin. Kirsti opetti, että sydän sytyttää sydämet ja kohtasi jokaisen ihmisen ainutlaatuisena lahjakkuutena.

Toimitusjohtaja kokee, että ilman Paakkasen visiota, rohkeutta ja periksiantamattomuutta Marimekkoa ei olisi. Alahuuhta-Kaskon mukaan Paakkanen pelasti yrityksen.

"Vaalimme muistoa"

Marimekon Paakkanen osti vuonna 1991 keskellä laman syövereitä. Paakkanen nosti alennustilassa olleen yrityksen uuteen kukoistukseen, myi firman vuonna 2008 ja siirtyi sen jälkeen eläkkeelle.

– Me marimekkolaiset vaalimme Kirstin muistoa ja häneltä saamiamme oppeja sydämissämme ja jatkamme Marimekon tarinaa hänen esimerkkinsä inspiroimina. Olemme todella surullisia rakkaan Kirstin poismenosta, Alahuhta-Kasko kirjoittaa lopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat